Karaliaus įprasta lietuviška vasara

Sinoptikų verdiktas – pajūryje toliau vyraus būdingi lietuviškai vasarai orai, sulauksime lietaus, karščiai neprognozuojami, bet ir labai staigaus atšalimo nebus. Tiesa, savaitės pabaiga gali būti kiek šaltesnė nei norėtųsi poilsiautojams, bet vėsūs orai nesilaikys ilgai.

Šiandien pietvakarių vėjas atpūs į pajūrį kelis trumpai prapliupsiančius lietumi debesis, laikysis 18–20 laipsnių šiluma.

Sekmadienio naktį pliaups stiprus lietus, todėl daržininkams ir sodininkams iš anksto laistyti savo augalų nereikėtų. Vėjas sustiprės iki 10–15 m/s, naktis bus šilta – apie 13–15 laipsnių, dieną termometrai rodys 16–18 laipsnių šilumos.

Pirmadienį ir naktį, ir dieną sulauksime nedidelio lietaus, vėjas pamažu rims, oro temperatūra numatoma laipsniu žemesnė nei sekmadienį.

Antradienį vėjas suksis iš šiaurės vakarų ir bus silpnas, dieną gūsiuose jis gali sustiprėti iki 13 m/s, dieną numatomas lietus. Naktį tikėtina 12–14 laipsnių šiluma, dieną termometro stulpelis gali pasiekti 20 laipsnių padalą.

Trečiadienį turbūt pūs vidutinis pietvakarių vėjas, naktį gali palyti gausiau, dieną – be žymesnių kritulių, laikysis panaši oro temperatūra.

Lietingą ketvirtadienio naktį pūs vidutinio stiprumo šiaurės vakarų vėjas, atvės iki 11–13 laipsnių, diena taip pat numatoma vėsi – vos 13–15 laipsnių šilumos.

Penktadienis taip pat prognozuojamas vėsus, tiesa, ir naktį, ir dieną lis nedaug ir nesmarkiai. Naktis bus vėsoka – termometrai rodys tik apie 10–12 laipsnių, dieną taip pat nebus karšta, tik apie 13–15 laipsnių šilumos.

Pasak sinoptikų, šiltesnio oro galima tikėtis tik apie birželio 20 dieną. Žinovai teigia, kad tokie orai pajūryje – įprasti ir neturėtų stebinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių