Nugaišo apie 400 tūkst. palikuonių susilaukęs veislinis bulius

Karvės visame pasaulyje tikriausiai gedės netekusios trečiu geriausiu pasaulyje reproduktoriumi laikyto veislinio buliaus Jocko, nugaišusio nuo senatvės po to, kai susilaukė apie 400 tūkst. palikuonių.

Iš buliaus, kurio visas vardas Jocko Besne - per 17 metų trukusią jo „karjerą“ buvo paimta apie 1,7 mln. spermos porcijų, kurios buvo naudojamos Prancūzijoje ir užsienyje veisiant juodmargių holšteinų veislės galvijus.

Holšteinai yra labiausiai Prancūzijoje paplitusi pieno galvijų veislė.

„Šis bulius, kuris yra tarptautinė 'Prim'Holstein' veislės žvaigždė, tapo neginčijamu atskaitos tašku ir pasaulyje užėmė trečią vietą pagal (reprodukcinį) naudojimą“, - sakoma šį bulių išauginusio žemės ūkio kooperatyvo „Creavia“ pranešime.

„Creavia“ duomenimis, šis bulius susilaukė 300-400 tūkst. palikuonių. Oficialiai jis yra tik 161 888 galvijų tėvas 21 šalyje, tačiau ne visos valstybės fiksuoja šią statistiką.

„Vien Prancūzijoje Jocko Besne dukros auginamos 23 370 ūkių“, - nurodė kooperatyvas.

1994 metais galvijų veisimo ūkyje „Gildas Fertil“ pasaulį išvydęs Jocko pernai buvo „išleistas į pensiją“ ir nugaišo anksčiau šį mėnesį. Buliaus palaikai bus išsiųsti į Paryžiaus gamtos istorijos muziejų, kur bus ištyrinėtos jo reprodukcinės sėkmės priežastys.


Šiame straipsnyje: buliuskarvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

untitled

untitled portretas
Kur nenugaiš tiek išsunktas :D

A

A portretas
Kaži ar jis bent vieną karvutę natūraliu būdu paturėjo?

nugaiso

nugaiso portretas
mano name gyvenusi pele...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių