- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Sultingi, itališki mėsos kukulaičiai jau garuoja lėkštėje. O kaip juos pagaminome?
Sudėtinės dalys:
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Svogūnas, 1 stiklinė
Česnakas, 5 skiltelės
Parmezano sūris, 1/2 stiklinės
Mocarela sūris, 1 stiklinė
Čedaro sūris, 1 stiklinė
Malti džiūvėsiai, 1 stiklinė
Petražolės, 1/4 stiklinės
Kiaušinis, 1 vnt.
Garstyčios, 1 v. šaukštas
Jautienos faršas, 1500 g
Pomidorų pasta, 3 v. šaukštai
Vanduo, 1 v. šaukštas
Malti pipirai, pagal skonį
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Į įkaitintą keptuvę įpilkime šaukštą aliejaus. Suberkime stiklinę smulkinto svogūno ir 4-5 skilteles smulkinto česnako. Pakepinkime, kol svogūnas gražiai pagels.
Dideliame dubenyje sumaišykime tarkuotus sūrius. Suberkime džiūvėsius, kapotus petražolės lapus, įdėkime šaukštą garstyčių, įkulkime kiaušinį. Pagardinkime druska (3/4 a.š.), šviežiai maltais pipirais. Sudėkime į dubenį jautienos faršą ir pakepintus svogūnus. Dubens turinį rankomis išmaišykime / išminkykime.
Iš paruoštos masės suformuokime mėsos kukulius. Sudėkime juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkime apie 12 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Nedideliame dubenyje išmaišykime 3 šaukštus pomidorų pastos su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Įpilkime 1 šaukštą šilto vandens. Šia pasta aptepkime šiek tiek apkepusius mėsos kukulius ir pašaukime atgal į orkaitę bei kepkime dar 25 min.
Itališki jautienos kukuliai paruošti. Papuoškime tarkuotu sūriu ir petražolėmis. Gero apetito!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Pikantiškos salotos – sveikiau
Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...