- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šylant orams, tik ir maga įkaitinti grilį ir mėgautis skaniausiais patiekalais, ruoštais lauke. Ir nors dažniausiai iš kepsninių sklinda gardus mėsos ar žuvies patiekalų aromatas, maisto gamybos žinovai siūlo grilyje ruošti ne tik pagrindinius patiekalus, bet ir desertus bei užkandžius.
Ant grotelių kepti grybai ir daržovės
„Tinkamai paruoštos ant grotelių iškeptos daržovės turėtų būti ir sultingos, ir tuo pat metu šiek tiek tvirtos viduje. Tad, prieš kepant, daržoves rekomenduoju išmirkyti marinate. Puikų marinatą paruošite sumaišę keletą šlakelių augalinio aliejaus, porą skiltelių smulkiai supjaustyto česnako ir žiupsnį druskos. Marinatą taip pat galite paskaninti įbėrę žolelių mišinio ar įpjaustę šviežio baziliko,“– pasakoja lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos žinovė Brigita Baratinskaitė.
Reikės:
300 g cukinijos
300 g vyšninių pomidoriukų
200 g pievagrybių
2 vnt skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų
20 ml augalinio aliejaus
druskos – pagal skonį
„Ruošdami daržoves griliui, turime jas gerai nuplauti ir nusausinti. Cukinijos galus – nupjaukite, o pačią cukiniją supjaustykite į 3-4 dalis priklausomai nuo cukinijos dydžio. Paprikas geriausia pjaustyti griežinėliais, o pomidorus ir pievagrybius galima palikti tokius, kokie yra. Daržoves suverkite ant iešmelių ir jei nemarinavote, apibarstykite jas druska bei apšlakstykite augaliniu aliejumi. Kepkite apie 5-7 minutes, iešmelius reguliariai pasukdami, kad visos pusės tolygiai apkeptų. Daržoves tiesiai ant stalo patiekite jų dar nenuėmę nuo iešmelių“, – pataria maisto gamybos ekspertė.
Sūris ant grotelių
„Ant grotelių keptas haloumi sūris – puikus užkandis. Haloumi yra riebus sūris, gaminamas iš ožkos pieno, į kurį dedama druskos ir mėtų, ir yra puikiai tinkamas kepimui. Jums tereikia sūrį supjaustyti, išdėlioti ant grotelių ir kepti tol, kol jis pradės ruduoti bei šiek tiek ištirps. Patiekite su citrinos riekele šalia arba prie gaivių salotų“ – sako B. Baratinskaitė.
Bananų laiveliai
Reikės:
bananų
zefyrų, tinkamų kepimui
mėgstamo šokolado
spragėsių
„Desertui puikiai tiks labai paprastai paruošiami „bananų laiveliai“. Banano žievę išilgai įgaubto krašto viduryje švelniai perpjaukite ir bananą šiek tiek atidarykite. Į banano vidų įdėkite zefyrus, šokolado gabaliukus ir kukurūzų spragėsius. Apvyniokite bananus folija ir kepkite ant grotelių 5–7 minutes, kad šokoladas ir zefyrai galėtų ištirpti. Vėliau įplėškite foliją ir bananus kepkite dar porą minučių. Šį desertą galite patiekti ir su ledais ar plakta grietinėle“, – pasakoja B. Baratinskaitė.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Pikantiškos salotos – sveikiau
Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...