- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Jums reikės (2 porcijoms):
2 didelių arba 4 nedidelių tortilijų (galima naudoti be gliuteno – vien tik iš kukurūzų miltų);
1 avokado;
2/3 puodelio ryžių;
200-300 konservuotų raudonųjų pupelių (galima iškart naudoti pomidorų padaže konservuotas pupeles);
kelių šaukštų pomidorų padažo pupelėms;
jalapeno pipirų pagal skonį;
kelių saujų špinatų lapelių;
kelių vidutinio dydžio pomidorų;
pusė raudonos paprikos;
1/3 violetinio svogūno;
žalios citrinos arba citrinos;
druskos, pipirų, meksikietiškų prieskonių;
konservuotų kukurūzų (pasirinktinai).
Gaminimas. Pirmiausia pagal nurodymus ant pakuotės verdame ryžius (rekomenduojame pavirti 5-8 minutes, o paskui palikti uždengtus maždaug 15-20 min ir jie pabaigia virti patys, išlieka birūs).
Virtas arba konservuotas pupeles pašildome su pomidorų padažu ir meksikietiškais prieskoniais. Nuplauname špinatus. Pomidorą supjaustome kubeliais, kartu su paprika bei smulkiai pjaustytu violetiniu svogūnu, skaniname žaliųjų citrinų arba citrinos sultimis, druska, pipirais, išmaišome.
Avokadą perpjauname pusiau, išimame kauliuką, supjaustome kaip nuotraukoje arba nulupame, supjaustome kubeliais ar juostelėmis.
Viską komponuojame lėkštėje aukštais kraštais. Jei naudojate didesnes tortilijas, galite suplėšyti jas į mažesnius gabalėlius, pašildyti orkaitėje arba ant sausos keptuvės, tačiau taip pat galite susukti visus ingredientus į tortilijos vidų.
P.S. Taip pat šiame patiekale puikiai derėtų ir suteiktų papildomos spalvos švieži arba konservuoti kukurūzai.
Skanaus!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...