Paukštienos kukuliai su apelsinų padažu

  • Teksto dydis:

Kai norisi mėsos, bet ne per daug sunkios, mielai renkamės vištieną. O ją paruošti galime dar skaniau, nei įprastai, pagardindami apelsinų padažu.


Reikės

500 g vištos krūtinėlės,

2 valgomieji šaukštai aliejaus,

1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių,

1 arbatinis šaukštelis džiovintų gelsvių,

20 g svogūnų laiškų (smulkintų),

kiaušinio,

2 g juodųjų pipirų,

2 kvapiųjų pipirų,

2 laurų lapelių,

svogūno,

česnako skiltelės,

druskos (žiupsnelio),

5 apelsinų (padažui),

3 valgomųjų šaukštų skysto medaus (padažui).

Paruošimo būdas

Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite.

Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Įmaišykite juos į maltą mėsą.

Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuokite kukulius, sumeskite į verdantį vandenį, įberkite po kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus, įdėkite laurų lapelius ir apie 20 min. virkite.

Paruoškite padažą: kruopščiai nuplaukite apelsinus, nuo vieno vaisiaus nutarkuokite žievelę, tada iš visų apelsinų išspauskite sultis.

Supilkite sultis į keptuvę, sukrėskite medų ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol gausite vidutinio tirštumo sirupą.

Iš sultinio išgriebtus maltinius tiekite aplietus karštu padažu su šviežių daržovių salotomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

??????

?????? portretas
jau kelintas kartas pastebiu, kad nuotrauka neatitinka recepto aprasymo

hhhh

hhhh portretas
reikia virti tai kodel nuotraukoj kepti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių