Veganiška žuvis iš tofu morkų ir svogūnų patale

  • Teksto dydis:

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Organizacija „Gyvi gali“ ir projektas „Nori gali“ padės jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Kartais norisi patiekalų, kuriuos valgant užlieja prisiminimai iš vaikystės, šiluma ir namų jaukumo jausmas. Šis patiekalas toks ir yra, tik veganiškas atitikmuo.

Jums reikės:

vieno pakelio tofu,

3–4 nori (jūržolių) lapų,

prieskonių žuviai,

2–3 vidutinių morkų,

maždaug tiek pat svogūnų, kiek ir morkų,

kelių šaukštų pomidorų padažo (arba pomidorų pastos),

stiklinės miltų,

džiūvėsėlių.

Kaip gaminti:

Pirmiausia nuspaudžiame vandenį iš tofu, netgi galime nusausinti rankšluostuku. Supjaustome tofu į tris dalis išilgai ir dar tas tris dalis per pusę, kad gautųsi trikampiukai, švelniai įpjauname keliais pjūviais kiekvieną trikampių kelis milimetrus iš abiejų pusių, tam, kad geriau įsimarinuotų. Tada ruošiame marinatą – maždaug stiklinę daržovių sultinio (jis intensyvesnis, nes naudojamas būtent marinatui), vieną nori lapą (marinatui galima naudoti ir kitas turimas jūržoles, pvz., jūros kopūstus) plakame su trintuvu, į gautą suplaktą mišinį dar dedame žuvų prieskonių, juos išmaišome ir merkiame ten tofu trikampiukus. Vertėtų marinuoti tofu šaldytuve bent 30 minučių arba dar geriau – per naktį. Jei turite, į marinatą po suplakimo galima dėti ir daugiau prieskonių tam, kad tofu įgautų daugiau skonio. Tinka: lauro lapai, petražolės, saliero šaknies arba lapų milteliai, česnako, svogūno milteliai arba šviesi miso pasta.

Ruošiame daržoves – kepame per stambią burokinę tarką sutarkuotas morkas, šiek tiek joms suminkštėjus, dedame supjaustytus svogūnus (galima ir griežinėliais, ir smulkiai), maišome, prieš baigiant kepti beriame druskos, pipirų ir pilame pomidorų padažą, išmaišome, leidžiame atvėsti.

Miltus išmaišome su šlakeliu tofu marinato, jei dar trūksta, dedame ten druskos, pipirų (dar papildomai tinka rūkytos saldžios paprikos milteliai, tačiau nebūtina), tešla turėtų gautis grietinės tirštumo. Pasiruošiame džiūvėsėlius. Imame marinuoto tofu gabalėlį, vyniojame į sukarpytą nori lapą, tam reikės kirpti nori lapą į keturias dalias ir vynioti nuo stačių kampų), mirkome į tešlą, tada į džiūvėsėlius (šįkart naudojami panko džiūvėsėliai, jie stambesni, bet galima naudoti bet kokius) ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.

Tiekiame pailgame inde, morkų ir svogūnų patale. Patiekalas skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Tokia žuvis-ne žuvis dar labai tinka su majonezo padažu arba su riešutų sviesto ir sojos padažu.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Virtuvės šefai mokosi mėsą ir žuvį keisti augalais
    Virtuvės šefai mokosi mėsą ir žuvį keisti augalais

    Amsterdame būsimi kulinarai mokėsi gaminant maistą restorane nenaudoti mėsos ar žuvies, ją keisti augaliniais produktais. Ekspertų teigimu, tokių virėjų paklausa tik didės, praneša LNK. ...

  • Joninių vakarėliui – vaišės šiek tiek kitaip <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Joninių vakarėliui – vaišės šiek tiek kitaip (receptai)

    Artėjantis ilgasis Joninių savaitgalis neabejotinai daugeliui taps grilio fiesta, kad ir koks oras būtų. Tad jau dabar ne viena šeimininkė suka galvą, ką pasiruošti ir pasiimti į gamtą, kad ir prie puodų darbuotis daug netektų, ir urzg...

    1
  • Šefas A. Ivanauskas: šventės prasideda prie vaišių stalo <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Šefas A. Ivanauskas: šventės prasideda prie vaišių stalo (receptai)

    Ką veiksite per Jonines? Kūrensite laužus, ieškosite paparčio žiedo ir naktinėsite? „Nors prieš šventes visi sako, kad ne pavalgyti renkamės, gyvenimas nuolat patvirtina, kad visos šventės prasideda prie vaiši...

  • Vasaros valgiaraštyje – skanūs eksperimentai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Vasaros valgiaraštyje – skanūs eksperimentai (receptai)

    Vasara diktuoja savo mitybos režimą – nesinori mėsos, jokio sunkaus maisto. Kartais užtektų sriubos, lengvo užkandžio, bet ką čia sugalvojus? Sutikite, dažnai susiduriame su šiuo galvosūkiu. Norėdami jį palengvinti, pasidomėjome, k...

    2
  • Iš špinatų – netgi desertas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Iš špinatų – netgi desertas (receptai)

    Ne vienas pripažins – vaikystėje špinatų ragaudavo nenoriai. Tačiau suaugę daugelis atrado jų kulinarines galimybes ir pamėgo špinatų patiekalus. Salotos, makaronai, padažai ar glotnučiai su špinatais gerai žinomi, tačiau...

  • Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)

    Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...

    2
  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    11
Daugiau straipsnių