18 valandų truksiantis „Manifestas“ Kaune drebins „Žalgirio“ arenos automobilių aikštelę

  • Teksto dydis:

Paskutinę šios vasaros dieną Kauną sudrebins 18 valandų trukmės festivalis – „Manifestas“. Rugpjūčio 31 d. dar koncertų ir vakarėlių lankytojams neatrastoje vietoje – „Žalgirio“ arenos automobilių stovėjimo aikštelėje sceną užims ryškūs technomuzikos vardai iš užsienio ir žinomi Lietuvos atlikėjai. Tai – išskirtinis klubo „Kablys“ ir vieno didžiausių renginių epicentro „Žalgirio“ arenos komandų bendras projektas.

Renginio dieninėje scenoje nuo 12 iki 22 val. pasirodys punktò, dj nevykele, Vaiper Vitalijus, Fake Stassie ir Fiorini. punktò – žymios šiuolaikinės elektroninės muzikos grupės „Solo Ansamblis“ nario J. Šarkaus projektas, pasižymintis neįprastomis kompozicijomis, įkvėptomis „lo-fi“, „synth-pop“ ir avangardo skambesio. dj nevykele – nepataikaujanti ir daugybę simpatijų surinkusi „hyper-pop“ stiliaus atlikėja, 2022 m. apdovanota MAMA „Metų proveržio“ titulu. Muzikos prodiuseris ir kompozitorius Vaiper Vitalijus (Vitalijus Puzyriov) dieninę sceną pripildys urbanistinės muzikos motyvais.

Organizatorių nuotr.

Jaunosios kartos atstovė iš Vilniaus Fake Stassie gerai žinoma Europos elektroninės muzikos scenoje, energingu ir inovatyviu garsu laviruojanti tarp „house“ ir technomuzikos, derins „hard groove“ ir „trance“ motyvus. Kaunui jau gerai pažįstamo „house“ muzikos projekto „Lover“ narys Fiorini renginiui ruošia taip pat išskirtinę muzikinę programą.

Nuo 22 val. vakaro iki pat 6 val. ryto naktinėje „techno“ scenoje pasirodys tokie atlikėjai kaip Stella Bossi, Airod, Luca Eck, Under Black Helmet, Acidless, VOSY ir ISSA.

Organizatorių nuotr. 

Stella Bossi – ryški technomuzikos asmenybė iš Vokietijos, muzikinę karjerą pradėjusi Berlyno technoscenoje. Pirmasis svarbiausias jos pasirodymas vyko ikoniškame „Kit Kat“ klube, kuriame vėliau tapo „Symbiotikka“ vakarėlių rezidente. Savo įrašų kompaniją „The Beat Must Fuck“ įkūrusi Stella, savo muzikoje derina „techno“, „progressive house“, „tech house“ ir „deep house“, o energingi pasirodymai sužavi daugelį.

„Pogrindžio ir masių dėmesį patraukusi Stella Bossi jau spėjo sukurti bendrų projektų su tokiais prekių ženklais kaip „Mercedes“ ar „Burberry“ ir įkurti savo nuosavą leidybos studiją, todėl intriguoja, kaip šią didžėję priims Lietuvos naktinės kultūros gerbėjai“, – teigė „Manifesto“ organizatoriai.

Organizatorių nuotr.

Po kelerių metų dėl „Manifesto“ į Lietuvos sceną sugrįžtantis pasaulinio pripažinimo sulaukęs prancūzas Airod demonstruos sukauptą naują kūrybą. Charizmatiškasis Luca Eck, eksperimentuojantis „techno-pop“ stiliumi, persipynusiu su klasikinės muzikos elementais, sujungs distopinius šiurkščios elektroninės muzikos garsus su lyriškumu ir melodija, įnešdamas emocijų.

Organizatorių nuotr.

Naktinėje scenoje Lietuvai atstovaus įsimintini ir talentingi atlikėjai. Pasižymėjęs tokiuose žymiausiuose naktinės muzikos taškuose kaip „Berghain“, „Reaktors Unpolished“, „Dour Festival“ ir „Boiler Room“, – Under Black Helmet. „Kablio“ atstovybės Kaune „Haxan“ rezidentai: sunkiojo ir industrinio „techno“ didžėjus VOSY ir kaskart naujų skambesių ieškanti ISSA ruošia ypatingus pasirodymus.

Organizatorių nuotr.

MANIFESTAS – tai ne tik renginys muzikai. Tai ir manifestas – pareiškimas – laisvei, aistrai ir energijai. Todėl organizatoriai iki rugpjūčio 3 d. vykdo atvirą kvietimą menininkams ir kūrėjams, norintiems dalytis ir prisidėti savo kūryba prie renginio atmosferos kūrimo. Paraišką galima pildyti čia: https://forms.gle/WqnjyFAfcTJ4zQak9.

Organizatorių nuotr.

„Manifeste“ susilies diena su naktimi, o dar neatrasta vieta suteiks naujų potyrių. Bilietai jau prekyboje. Naujienas apie „Manifestą“ galite sekti „Instagram“ ir „Facebook“, bilietai – https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/manifestas-432941/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Purmaliai

Purmaliai portretas
Tvarto kumelė apšildys žiūrovus su metalicos daina.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių