Babtuose – dvi šventės vienu metu

  • Teksto dydis:

Jei įsiklausysite, išgirsite, kaip krinta žemėn obuoliai, pirmieji gelstantys lapai. Tada į Babtus ateina Obuolinės. Jos bus švenčiamos antrą rugsėjo šeštadienį, 17 val., miestelio centrinėje aikštėje. Ir ne tik. Šįmet Babtų miestelis pasitiko 630-ies metų jubiliejinę sukaktį, tad bus dvi šventės vienu metu.

Miestelio centras pasipuoš šventine atributika, originaliais, su Babtų istorija susijusiais meniniais akcentais, stendais su miestelio senųjų gatvių, pastatų išdidintomis nuotraukomis. Renginio dieną Babtų kraštotyros muziejus kvies aplankyti ekspoziciją Babtų senovės, valstiečių verslų, amatų ir buities, istorijos, švietimo temomis. Muziejaus vadovė ir edukatorė išsamiai pristatys visą medžiagą.

Renginio dalyvius, svečius kvies šurmuliuojanti amatininkų mugė pasigrožėti ir įsigyti įvairių rankdarbių, papuošalų, vienetinių siuvinių ir mezginių.

Nė vieno nepaliks abejingo mūsų mažųjų babtiškių – Kauno rajono Babtų lopšelio-darželio ugdytinių – piešinių parodėlė, skirta miestelio jubiliejui, skoningai įsiterpusi tarp parko medžių. Vaikučių lauks įvairios pramogos, skanumynai, edukacijos. Jojimo klubas „Kariūnas“ vaikus džiugins galimybe pajodinėti ant arkliukų ir ponių.

Kaip ir kasmet, LAAMC sodininkystės ir daržininkystės institutas pristatys naujausias obuolių veisles su galimybe paragauti, pamokys ir patars, kaip išlaikyti sveikus ir derlingus mūsų sodus.

Tradiciškai šios šventės metu skelbiama Metų žmogaus nominacija. Įdomu, kas juo taps jubiliejiniais metais ir gaus simbolinį suvenyrą – stiklinį obuolį?

Kokios gi Babtų Obuolinės be gardžios obuolienės? Lauke ragaujama, ji dar skanesnė. Kaip ir kasmet, dauguma šventės dalyvių į renginį neraginami atsineš gaminių iš obuolių ir tarpusavyje vaišinsis.

Babtų kultūros centro mėgėjų meno kolektyvai dar negali pamiršti įspūdžių ir gražiausių akimirkų iš Šimtmečio dainų šventės Vilniuje. Todėl į renginio programą organizatoriai įtraukė visų dalyvavusių trumpus pasirodymus, skirtus pagrindinei Babtų seniūnijos šventei – Obuolinėms ir miestelio neeiliniam gimtadieniui. Šio projekto finale – grupių „Nerija“ ir „16 Hz “ koncertinės programos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių