Dainininkė Nika Ganga: svarbu dirbti, ir vieną dieną kiekvienas kuriantis parašys savo „Kunigundą“

  • Teksto dydis:

Artėjant Monikos Juškevičiūtės-Nikos Gangos koncertui Bocmano scenoje Kaune, Kęstučio gatvė 41, – pokalbis su atlikėja.

– Artėjant jūsų koncertui turime jums keletą klausimų. Tikimės, kad šie klausimai padės klausytojui labiau suprasti, kas jūs esate ir su kokiais iššūkiais susidūrėte siekdama muzikos karjeros. Nika, kas jus įkvepia muzikai? Matau, esate charizmatiška asmenybė, kaip manote, kokios asmeninės savybės labiausia padeda muzikantui?

– Labiausiai muzikantui padeda suvokimas, kad menas yra darbas, kaip ir visos kitos veiklos. Darbas turi būti nuoseklios rutinos dalis, nesvarbu, ar kalbam apie techniką, ar kūrybą. O mane kūrybai labiausiai įkvepia laisvas laikas, švari sąmonė, šiltus pietus gavęs organizmas. Išbandžiau įvairius savęs kankinimo būdus ir supratau, kad nė vienas iš jų nepadeda mano kūrybiniam procesui.

– Esu skaitęs ne vieną istoriją, kai muzikantai koncerto metu padauginę nebesugeba pataikyti į taktą. Ar sau leidžiate prieš koncertą atsipalaiduoti kad ir su vyno taure?

– Koncerto dieną nei valgau, nei geriu. Man patinka tuštumo, neužsivėlimo jausmas. O alkoholį apskritai sunkiai toleruoju.

– Gal prisimenate juokingiausią istoriją, kuri nutiko jums koncerto metu?

– Vienam koncerte pamečiau kelnes.

Nika Ganga. / Organizatorių nuotr.

– Kokie didžiausi iššūkiai muzikantui kyla pradėjus muzikuoti? Ar turėjote scenos baimę?

– Pradėjus kultivuoti bet kokį scenos meną, žmogus susiduria su visom įmanomom baimėm. O ant scenos išlieka tie, kurių balansas tarp baimės ir noro nusistovi noro naudai. O baimė visada yra šalia. Iššūkiai visi slypi viduje, manau, kiekvienas lipąs ant scenos turi didelius lūkesčius, didelius nusivylimus ir šiaip viskas labai pajautrinta ir padidinta. Iššūkis yra tai laiku pastebėti ir suadekvatinti, svarbiausia nepasiduot saviplakai ir depresijai, ir, be jokios abejonės, nepasikelt. Visame kame privalo būt balansas, kad ir kaip banaliai tai beskambėtų.

Ant scenos išlieka tie, kurių balansas tarp baimės ir noro nusistovi noro naudai. O baimė visada yra šalia.

– Kaip susikūrė Nika Ganga?

– Natūraliai. Porą metų rašiau pirmuosius tekstus ir juos dėliojau į muzikinę formą. Tada pamąsčiau, kad kūrybiniam savo gyvenimo poliui norėčiau turėt atskirą vardą. O atsiradus grupei tiesiog pridėjom žodį acoustic. Grupė susibūrė Robertos Kalinauskaitės (grupės pritariantysis vokalas) dėka. Tai ji perskambino savo bičiulius ir nusprendė, kurie žmonės geriausiai reaguotų ir tiktų mano kuriamoms linijoms papildyt ir išvystyt. Ir ji buvo labai taikli. Su grupe tiesiog suaugome į vieną gražų organizmą.

– Ką norėtumėte pasakyti klausytojams, atvykstantiems rugsėjo 17 d. į jūsų koncertą? Ko tikitės iš publikos?

– Iš publikos tikiuosi, kad ji bus. Klausytojams norėčiau palinkėti daugiau drąsos, lankant naujų atlikėjų koncertus. Dalyvavom Šiaulių kultūros naktyse ir džiazo festivaly, dalinomės patyrimu, kad nors renginių buvo pasiūlyta išties daug ir labai įvairių, lankytojų skaičius nedžiugino. Būtų šaunu, jei žmonės atviriau priimtų naujokus ir eksperimentus.

Nika Ganga. / Organizatorių nuotr.

– Kūryboje dažnam artistui atsiranda dienų, mėnesių, kartais ir metų, kai nėra įkvėpimo. Kur ieškote savęs, kas jums padeda susikaupti ir parašyti dainą, kuri įkvėptų daug klausytojų?

– Dar neparašiau dainos, kuri įkvėptų daugelį klausytojų, bet, kaip ir minėjau, svarbu kūryboje nedaryt ilgų pauzių ir nelaukti, kol mūzos palies savo sparnu. Tiesiog ramiai sau dirbt. Ir vieną dieną, gal po daugelio metų, o gal ir visai netrukus, kiekvienas kuriantis parašys savo „Kunigundą“.

– Kokie jūsų grupės tikslai? Galbūt planuojate išleisti naują albumą, turą po Europą ar net toliau? Kaip manote, kuo tikslai yra svarbūs tiek asmeninėje, tiek darbinėje aplinkoje?

– Mano manymu, tikslas yra svarbiausia atlikėjo judėjimo gairė. Kai nėra tikslų, nėra kam pildytis. Kol kas, artėjant rudeniui, labai norėčiau pabūt prie įrašų, pabandyti išleisti keletą dainų su grupe, išsigryninti vedančią grupės liniją, nesibaiminu užsienio, manau, ten sektųsi ženkliai geriau nei Lietuvoje, bet nepabandęs nesužinosi. Kartoju savo mantrą, noriu dirbti įvairiu profiliu, įvairiose aplinkybėse. Niekas mūsų neriboja, galim eksperimentuot, kiek telpa, pildyt vizijas, tada jas kardinaliai pakeisti. Tikslas – geriausias įmanomas rezultatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zarnaliugos ,o jus uztikrinti

zarnaliugos ,o jus uztikrinti  portretas
kad ta nika is gango dainuoja, o ne gimdo ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių