Šventė sujungė abu Nemuno krantus

  • Teksto dydis:

Vilkijoje praėjusį savaitgalį vyko tradicinė vidurvasario šventė „Kelkis ir judėk“, o jos pagrindinis akcentas – abu Nemuno krantus jungiantis keltas.

L. Armstrongo estradoje skambėjo muzika ir dainos, vaikų žaidimų zonoje laukė Baltojo lokio pramogos. Nuo ryto šurmuliavo prekybininkų mugė, siūlanti pačius įvairiausius skanėstus, spalvingus gaminius, žolininkių patarimus ir iš Lietuvos pievų surinktų žolynų hidrolatus, smilkalus, natūralius muilus.

Šventėje vyko apžvalginiai plaukimai Nemunu laivu „Zapyškis“.

Vilkijiečių ir miesto svečių vakare laukė skrabalų virtuozas Karolis Šileika Skrabalman (skrabalai). Lietuvių liaudies instrumentas jo rankose skambėjo net ir roko stiliumi.

Dar vienas geros energijos pliūpsnis – Justino Stanislovaičio – dainininko, aktoriaus, dainų tekstų ir muzikos autoriaus, TV projektų „Mes vieno kraujo“ ir „Eurovizija“ finalininko dainos.

Kai uždainavo šventės vedėja, projekto „Kelias į žvaigždes“ dalyvė, vaikų ir suaugusiųjų muzikos studijos „Dloud“ įkūrėja, vaikų muzikos mokytoja Donata Virbilaitė, šokti išsijudino ir maži, ir dideli. Raginti judėti muzikos ritmu jau nereikėjo. Kaip išsėdėsi, jei scenoje – energingasis Martynas Beinaris, o vėliau ir režisierius, aktorius, kompozitorius Vidas Bareikis su grupe.

M. Kievišo nuotr.

Vilkijos miesto švente pasidžiaugti atvyko Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė, Šakių rajono Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis, Kauno rajono bendruomeninių organizacijų tarybos pirmininkė Eglė Juozapavičienė.

Graži tradicija tampa pagrindinėje Vilkijos šventėje „Kelkis ir judėk“ seniūno padėkos.

Vilkijiečiai – įvairių sporto šakų mėgėjai, tačiau vasarą labiausiai mėgstamas yra paplūdimio tinklinis. Šiemet paplūdimio tinklinio varžybas Vilkijos seniūno taurei laimėti organizavo ir koordinavo treneris Nerijus Janutis. Dėl seniūno taurės kovėsi šešios komandos, o nugalėjo komanda iš Vilkijos apylinkių „Tobulas penketukas“. Geriausia turnyro žaidėja tapo Greta iš komandos „Kaunas“, geriausias žaidėjas – Neisonas Okulevičius.

M. Kievišo nuotr.

Šventėje netrūko malonių staigmenų. Vilkijos pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) palapinėje buvo galima pasitikrinti raumenų ir plaučių jėgą. Pačių stipriausių laukė vertingos medicininės dovanos, kurias įteikė Vilkijos PSPC direktorius Danas Bortkevičius su savo komanda.

Vilkijos parduotuvė „Aibė” kvietė sukti Laimės ratą. Šventei einant į pabaigą vedėja Donata ištraukė penkis laiminguosius, kuriems atiteko krepšelis su parduotuvės skanumynais. Jį įteikė direktorė Gintarė Šiugždienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių