Tradicinė miestelio šventė Čekiškėje: nuo burbulų šou iki sferinio kino

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį Čekiškėje jau dešimtą kartą vyko tradicinė miestelio šventė „Škaplierinės“.

Ji prasidėjo šv. Mišiomis, o po jų buvo pasveikintas Čekiškės Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Gintautas Kabašinskas, kuris jau dešimtmetį vadovauja šiai parapijai.

Prie bažnyčios nuo pat ryto šurmuliavo amatininkų ir tautodailininkų mugė. Šventinė meninė programa vyko gimnazijos teritorijoje. Į šventę besirenkančius svečius pasitiko liaudiškos muzikos kapela „Dubysa“.

Šventėje netrūko ir svečių: pabendrauti su čekiškiečiais atvyko Kauno rajono vicemerai Raminta Popovienė ir Antanas Nesteckis, Vilkijos kultūros centro direktorė Aušra Junevičė, parapijos klebonas G. Kabašinskas, Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos direktorius Ričardas Saltonas.

Kiekvieno miestelio ar miesto istoriją, kultūrą kuria žmonės. Čekiškė – ne išimtis. Šventės dalyviai galėjo apžiūrėti fotografijų parodą. Fotografijose įamžinti miestelio žmonės, prisidėję prie Čekiškės kultūrinio gyvenimo, tradicijų puoselėjimo, jaunosios kartos ugdymo.

Šventėje netrūko muzikos, dainų ir pramogų. Tai ir sferinis kinas, batutas, burbulų šou mažiesiems, o suaugusiesiems čekiškiečiams ir svečiams savo dainas skyrė Vilkijos kultūros centro Padauguvos laisvalaikio salės moterų duetas, kolektyvas „Daumantų muzikantai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių