Atnaujinta Kauno rotušė kviečia į atidarymo renginių savaitę (programa)

  • Teksto dydis:

Viena reprezentatyviausių miesto erdvių jau kitą savaitę atvers duris lankytojams. Atidarymo proga liepos 11-osios vakarą kauniečiai kviečiami į šventinį koncertą – kelionę po skirtingas Kauno epochas su žinomais atlikėjais. Užsukti į naujai atgijusią Rotušę nuo šiol kvies ne tik santuokos ceremonijos, bet ir muziejaus ekspozicija, parodų salė, turizmo informacijos centras bei čia pat įsikursianti kavinė.

Nuo jaunavedžių iki turistų

Beveik dvejus metus trukusi rekonstrukcija – baigta. Gerokai pasikeitusi ir atsinaujinusi Kauno rotušė jau po savaitės pasitiks pirmuosius lankytojus.

„Baltąja gulbe“ vadinamas pastatas išsaugojo savo autentiką, bet gerokai išplėtė erdves ir jų funkcijas. Restauratoriai atkūrė nemažai istorinių detalių.

Bene ryškiausi pokyčiai: sumontuotas liftas, atvertos rūsio patalpos, baigiama įrengti gausi šiuolaikiška miesto muziejaus ekspozicija bei palėpėje įkurta moderni parodų salė, tinkama ir bendruomeniškiems susibūrimams.

„Rotušė yra miesto simbolis. Kaunas stipriai padirbėjo, kad ji būtų nenuobodi, patraukli, visiems prieinama. Vieni čia lankysis iš meilės – apsisprendę tuoktis, kurti tvirtas šeimas, kitus užsukti vilios naujas muziejus su įdomiai perteikta miesto istorija. Tai aktualu tiek kauniečiams, tiek ir turistams. Bus ir iškilmingų ceremonijų, įvairių renginių, parodų. Tikiuosi, atgijusios erdvės bus jaukios, gyvos“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kvietimas keliauti laiku

Rekonstrukcijos darbams pasiekus finišo tiesiąją, atėjo metas švęsti. Liepos 11-ąją kauniečiai ir miesto svečiai laukiami viename svarbiausių vasaros renginių – Kauno rotušės atidaryme.

Veiksmas Rotušės aikštėje prasidės jau beveik sutemus, apie 21.30 val. Muzikantų ir šokėjų pasirodymai kvies į kelionę laiku per skirtingas Kauno epochas: nuo klestinčio pirklių ir amatininkų miesto iki XVII amžiaus nuopuolių, nuo Laikinosios sostinės virsmų iki pat šių dienų proveržį išgyvenančio Kauno.

Vieni čia lankysis iš meilės – apsisprendę tuoktis, kurti tvirtas šeimas, kitus užsukti vilios naujas muziejus su įdomiai perteikta miesto istorija.

Į sceną žengs grupė „Hansanova“, Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius, Jeronimas Milius su „Ąžuolyno“ orkestru, Gabrielė Nausėdaitė ir Simas, Kauno Šampaninis choras. Vakaro programą papildys šokio virtuozai ir įspūdingas ugnies šou. Renginį vainikuos unikalus vertikalaus šokio pasirodymas ant rotušės sienų.

Išsami renginio programa – čia.

Siūlys susituokti su Kaunu

Atidarymo renginys taps įžanga į Kauno miesto muziejaus programą „Tavo vestuvės su Kaunu!“. Liepos 12–18 dienomis kauniečiams bus pristatyta naujoji ekspozicija, vyks edukacinės veiklos bei renginiai, skirti iš arčiau pažinti atsinaujinusią Rotušę.

Kauno miesto muziejus kiekvienos dienos programą skirs vis kitoms grupėms. Čia laukiamos šeimos, senjorai, tėveliai su kūdikiais ir vaikais iki trejų metų.

Renginių įvairovė įtrauks senjorus, suplanuotos ekskursijos Trečiojo amžiaus universiteto studentams, diskusija apie miesto simbolio pasikeitimus. Atlikėja MIGLOKO surengs balso dirbtuves, koncertuos grupė „Superkoloritas“.

Muziejaus renginiai – mokami. Išsami veiklų programa – čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha-cha-cha

Cha-cha-cha portretas
Vėl įjungė internetą psichinėj ligoninėj...Psichai loja...

ar bus ten krabo

ar bus ten krabo portretas
biustas

Žilvinas Ručys

 Žilvinas Ručys portretas
kauno mere ir prieše krysa visvaldai matijošaiti , o koks įvažiavimo mokestis į senamiestį ( čia juk tavo gaujos valstybės tarnyboje aferos plano dalis ) ? beje patekimas į senamiesčio žiedą sukėlė papildomas spūstis ir oro taršą , kelių eismo pažeidimus , avaringumą , matyt toks tavo aferiste planas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių