Automobilio „Regitroje“ niekaip neįregistruojanti šeima: tapome situacijos įkaitais

Nusipirkus automobilį gali tekti ilgai laukti, kol pavyks jį užregistruoti „Regitroje“, nes tiek gyva, tiek internetinė eilė – nedžiuginanti. Kaune užregistruoti automobilį panorę rokiškiečiai gali likti be nieko, mat juos spaudžia laikas išvykti į užsienį, o „Regitroje“ jie nė kiek nepasistūmėjo.

Kelios paros veltui

Į „Kauno dienos“ redakciją paskambino specialiai iš Rokiškio į Kauną atvykęs Audrius, kuris mūsų mieste įsigijo automobilį. Tačiau planai nauja transporto priemone važiuoti į užsienį gali subliūkšti, mat jam niekaip nepavyksta užregistruoti automobilio „Regitroje“, kiek teks dar laukti – nežinia.

„Jau antrą dieną Raudondvario plente esančioje „Regitroje“ nuo pat ryto laukiu gyvoje eilėje ir nė kiek nepasistūmėjau. Tik vienas langelis dirba. Aptarnauja tuos, kurie registravosi internetu, bet dabar pažiūrėjome, laisva vieta tik po gero mėnesio. Žiūrėjau ir Kaišiadoryse, bet ten irgi ne ką geriau. Mums pasakė, kad lauktume gyvoje eilėje, jei išeis, tai aptarnaus, bet čia net nesišviečia, kad kas priimtų“, – pasakojo iš Rokiškio atvykę Audrius.

Jis tikino, kad gauti vietą automobilio registracijai internetu jis negali, nes artimiausiu metu išvyks į užsienį, tad naująjį šeimos pirkinį planavo „Regitroje“ užregistruoti tiesiog atvažiavus į vietą.

„Net nežinau, ką daryti. Reikia grįžti į darbus, o to automobilio niekaip neužregistruojame, tapome tokiais situacijos įkaitais. Gali būti, kad teks atsisakyti automobilio ir be jo išvykti. Dirbtų daugiau darbuotojų, tai gal būtų galima ir tiesiog vietoje užregistruoti. Dabar internetu paskirti konkretų vizitą skamba nelogiškai, juk žmonės nežino, kada tiksliai jie išsirinks ir nusipirks automobilį, tai kaip gali iš anksto žinoti, kada „Regitroje“ žymėtis vizito laiką“, – skundėsi pašnekovas.

Reikia grįžti į darbus, o to automobilio niekaip neužregistruojame, tapome tokiais situacijos įkaitais.

Prekybos sezonas

„Regitros“ atstovas spaudai Lukas Vosylius aiškino, kad šiltasis metų laikas – automobilių prekybos sezonas, tad kiekvienais metais šis laikotarpis tampa vienu intensyviausių, kai stebimas norinčių įregistruoti automobilį klientų suaktyvėjimas.

„Šiuo laikotarpiu vidutinis laukimo laikas gyvoje eilėje kai kuriuose padaliniuose gali būti šiek tiek ilgesnis nei įprastai. Dėl šios priežasties kviečiame klientus naudotis mūsų elektroninėmis paslaugomis arba vizitui padalinyje registruotis iš anksto.

Kalbant konkrečiai apie Kauną – jis yra antroje vietoje pagal aptarnaujamų klientų skaičių visoje Lietuvoje, todėl šiame mieste yra įsteigti net du „Regitros“ padaliniai – Raudondvario pl. 234B ir V. Krėvės pr. 120“, – nurodė L. Vosylius.

V. Krėvės pr. esančiame „Regitros“ padalinyje klientai aptarnaujami nuo antradienio iki šeštadienio, o tam, kad nereikėtų laukti gyvoje eilėje, pasak L. Vosyliaus, klientai vizitui padalinyje gali užsiregistruoti iš anksto ir būti aptarnauti jiems patogiu laiku.

„Būtent antradieniais – pirmąją šio padalinio darbo savaitės dieną – sulaukiame didesnio klientų srauto. Analogiška situacija ir Raudondvario pl. esančiame padalinyje, kur pirmoji darbo savaitės diena – pirmadienis. Todėl, jei yra galimybė, rekomenduojame be išankstinės registracijos vizitą į padalinį planuoti kitomis padalinio darbo dienomis“, – patarė „Regitros“ atstovas.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Siūlo registruoti internetu

Jis aiškino, kad V. Krėvės pr. esančiame padalinyje Lietuvoje jau anksčiau registruotą transporto priemonę bus galima registruoti internetu arba vizitui padalinyje užsiregistruoti iš anksto. Tai padaryti bus galima nuo liepos 10 d., o Raudondvario pl. – nuo liepos 12 d.

„Kalbant apie iš užsienio įvežtos transporto priemonės registraciją, kai yra reikalingas autentiškumo patikrinimas, V. Krėvės pr. padalinyje išankstinė registracija šiai paslaugai galima nuo liepos 17 d., o Raudondvario pl. nuo liepos 18 d.“, – artimiausius laisvus laikus vardijo L. Vosylius.

Jis pažymėjo, kad taip pat yra galimybė atvykti į padalinį ir laukti gyvoje eilėje arba pasirinkti aplink esančius padalinius, kuriuose apkrovimas yra mažesnis. Pavyzdžiui, Prienuose, Jonavoje ar Kaišiadoryse esančiuose „Regitros“ padaliniuose galima rasti laisvų laikų transporto priemonių registracijai be sutikrinimo tą pačią ar kitą dieną.

Pataria registruotis iš anksto

„Regitros“ atstovas nurodė, kad jei paslaugos nėra galimybės atlikti internetu ir būtina atvykti į padalinį, vizitui klientai kviečiami užsiregistruoti iš anksto ir būti aptarnauti jiems patogiu laiku.

„Svarbu paminėti, kad jei išankstinėje registracijoje pasirinkus norimą paslaugą neleidžiama pasirinkti datos, tai nereiškia, jog laisvų vietų nėra – išankstinės registracijos grafikas yra planuojamas dviem savaitėms į priekį, atsižvelgiant į tuo metu turimus resursus“, – teigė L. Vosylius.

„Klientus raginame dažniau patikrinti išankstinės registracijos grafiką, kadangi jis ne tik pildomas etapais, bet ir atsiranda laisvų vietų dėl vizitą atšaukusių asmenų. Na, o jei ypač skubu ir yra galimybė nuvykti į kitą artimiausią padalinį, patariame pasitikrinti ir jų grafikus“, – pridūrė „Regitros“ atstovas.

Pašnekovas teigė, kad vis dar pastebima, jog nemaža dalis klientų atvyksta į padalinį, nors paslaugą gali užsisakyti internetu. „Tad primename, kad nuotoliniu būdu galima gauti savininko deklaravimo kodą (SDK), įregistruoti Lietuvoje prieš tai registruotą automobilį, atlikti su lizinguojamais automobiliais susijusias paslaugas, užsisakyti vairuotojo pažymėjimą, numerio ženklus ar registracijos liudijimą ir kt. Vykti į padalinį visiškai nebūtina elektroniniu būdu užsisakius vairuotojo pažymėjimą, registracijos liudijimą ar numerio ženklus, užsakymą galima atsiimti artimiausiame paštomate arba per kurjerį“, – komentavo L. Vosylius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytas

vytas portretas
kam registruoti, registruota priemonė tampa jau ne jūsų, o valstybės dalinai. Negi nesuprantate į kokius rėmus mus yra įspaudusios vyriausybės, suverenai važinėja ka nori atsispausdina ant numerio, ir niekas neturi teisės nieko padaryti, nes jie būtų neteisūs. Jūsų judėjimo niekas negali stabdyti, imti į karus, dar kažkokias izdivalkes iš jūsų daryti, pradumani suverenai net yra atvejų po pasaulį keliauja- ir be PASO !!!!!!!!!

Situacije

Situacije portretas
Paprasta kai esat runkeliai

Ramus

Ramus portretas
Siulau 1 Regitros vadova viesai nusauti del kenkimo LT zmonems ir kita diena eiles issisklaidys kaip mirazas. Jei nusauti 3 vadovus, tai regitra pati ateis i namus su prasymu... Ir viskas. Prie Stalino buvo tvarka.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių