Kaune vėl tekės „Sielų upė“

  • Teksto dydis:

Lapkričio 1-ąją, Visų Šventųjų dieną, Kauną keturioliktą kartą užlies „Sielų upė“.

„Šis projektas parodo mūsų, lietuvių, tradiciją, nes mes nešvenčiame Helovino kaip kiti mūsų bendraamžiai, bet sutinkame šį metą santūriai“, – teigė akciją organizuojančios Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Studentų atstovybės (VU KHF SA) prezidentas Justas Paulikas.

Paklaustas, kodėl būtent Kaunas išsiskiria tokia jautria iniciatyva, J. Paulikas kalbėjo: „Tai tiesiog įsišaknijo ir tapo didžiuliu renginiu, kuriame nėra komercijos. Mes norime išsaugoti paprastumą, šilumą. Labai prašome, kad atėję žmonės netriukšmautų, nespardytų žvakučių. Jei norite, atsineškite savo žvakių, talkininkai jums padės jas uždegti ir padėti į reikiamą vietą.“

Pirmaisiais metais „Sielų upė“ buvo visai mažytė, bet metams bėgant vis didėjo ir pradėjo tekėti stipresne srove. Praėjusiais metais Kauno miesto centre nušvito 5 000 žvakučių. Šiais metais „Sielų upė“ tęsis nuo Kauno arkikatedros bazilikos iki Vienybės aikštės.

Degančios žvakutės simboliškai pagerbia Anapilin išėjusius žmones. Organizatoriai kviečia ir šiemet pirmąjį lapkričio vakarą, nuo 17 val. iki 22 val., ateiti į Kauno centrą ir pabūti prasmingo renginio dalimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai puikus

labai puikus portretas
renginys, primenanantis visus, kurie paliko šį pasaulį, artimuosius, įžymius ir Kaunui nusipelniusius žmones, išskirtines asmenybes ir eilinius piliečius, visus visus. Ši sielų upė - prasmingas priminimas ir prisiminimas, kauniečių kultūros dalis. Niekas nedraudžia švęsti tos svetimos šventės Helovino, tačiau tik Kaunas išliko ramios ir santūrios šventės įkvėpėjas.

Sielų upė

Sielų upė portretas
per Vėlines- tai labai sakralu. O kaip gyventi kasdien? Kaip gyventi ne šiaip kur, o KOVO 11-OSIO GATVĖJE? Mūsų Tautos ypatingą dieną pavadinime įamžinusioje gatvėje? Esu invalidė, mano transportas- vežimaitis. Šia nuostabaus pavadinimo gatve važiuoti nuo parduotuvės Savas iki mano namų Dainavos turgaus kiemo name, tikra rali trasa. Kaip pėstieji pasiekia savi namus šioje Kauno mieto teritorijoje- nežinia...Tokių duobėtų, išlūžusių šaligatvių, menančių dar Sovietmetį, Kaune turbūt reikia paieškoti. O gal tai simboliška, Kad Kovo 11-osios gatvės šaligatviai visiškai suirę, sulaužyti, kaip ir mūsų valdininkų Lietuvos Nepriklausomybės suvokimas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių