„Kauno diena“ pristato „Kauno detales“: Linksmadvaris ir nuostabūs jo medinukai

  • Teksto dydis:

„Kauno detalių“ video pasakojimai – „Kauno dienos“ portale! Vienas šio projekto tikslų – kad patys kauniečiai geriau pažintų ir dar labiau pamiltų savo miestą. Nes, kaip sako „Kauno detalių“ įkūrėjas Laimonas Užomeckis,: „Kaunas – didelė stora knyga, tačiau kasmet iš jos išplėšiami puslapiai. Tad reikia skubėti įamžinti tai, kas likę.“

Ketvirtoje „Kauno detalių“ serijoje kviečiame pažinti Linksmadvarį. Jo atsiradimą lėmė dvaro įkūrimas, o tarpukariu architektas Mykolas Songaila rajoną projektavo kaip prestižinį.

Čia išvysime išlikusių nuostabaus grožio individualių namų ir stebėsimės plačiomis gatvėmis. Stebina ne tik jos, bet ir pavadinimai – Žvaigždžių, Meteorų ar Sietyno. Šie pavadinimai radosi dėl pirmosios Kauno observatorijos, kuri buvo šiame rajone.

Keliaukime kartu su „Kauno detalėmis“ ir jų įkūrėju gidu Laimonu Užomeckiu.

Kviečiame žiūrėti:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

- Anonimui

- Anonimui portretas
Dėkoju. "Stop juostą" visus epizodus mačiau. Prenumeruoju kanalą. Taip pat ir "Atspindžiai" per LRT mediateką žiūriu. Ten irgi profesionaliai padaryta. Seku įvairias kultūrines laidas. Dar yra "Marijampolės televizija" youtube kanale kultūrinių rubrikų apie Suvalkijos miestelius ir amatus.

Krabo geda

Krabo geda portretas
Slobodkes parodykit

Anonimas

Anonimas portretas
Pirmam: susiraskit youtubėj Stop juosta. visisškai kitas lygis, nesulyginama. aišku ir finansai kiti. Bet ten profesioanlu nuo pradžios iki galo. o čia ką -gidas pasireklamuoja ir tiek.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių