Policijos rėmėja tapusi Raudondvario dvaro vadovė: noriu padėti kitiems

Beveik prieš metus policijos rėmėjų gretas papildė jau 15 metų Raudondvario dvarui vadovaujanti Snieguolė Navickienė. Pedagoginį išsilavinimą turinti moteris pasakojo, jog nuolat užsiima savanoriška veikla, o sužinojusi apie galimybę tapti ir policijos rėmėja – nei kiek nesudvejojo. „Juk ši veikla ne tik įdomi, bet ir be galo prasminga. Norisi padėti kitiems žmonėms“,– pasakojo pašnekovė.

Nuo detektyvų iki darbo su policijos pareigūnais

Tuoj pirmuosius metus Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato policijos rėmėjų gretose skaičiuosianti S. Navickienė tvirtino, jog imtis savanoriškos veiklos niekada nevėlu. Ir nors ilgą laiką pašnekovė ugdymo įstaigoje dirbo istorijos ir anglų kalbos mokytoja, o vėliau pradėjo vadovauti Raudondvario dvarui, ją visuomet savotiškai žavėjo policijos pareigūnų darbas. Detektyvines knygas ir filmus itin mėgstanti S. Navickienė pasakojo, jog prisijungti prie policijos rėmėjų gretų ją paskatino patys policijos pareigūnai. „Žinojau, kad policijos pareigūnams padeda policijos rėmėjai, tačiau apie galimybes, kad galėčiau pati tapti rėmėja – niekada nebuvau pagalvojusi. Laikau save atsakinga mūsų šalies piliete, norėjau padėti žmonėms, todėl ir apsisprendžiau prisijungti“,– pasakojo pašnekovė.

Policijos rėmėjai dažniausiai padeda užtikrinti viešąją tvarką, vykdyti eismo priežiūrą, vykdyti teisės pažeidimų prevencines priemones. O ir S. Navickienė tikina, jog tikrai neprisijungė prie šios savanoriškos veiklos vien tam, jog užsidėtų „varnelę“. „Labai nenorėčiau būti pasyvi policijos pareigūnų darbo stebėtoja arba pareigūnams padėti tik dvare vykstančių renginių metu. Noriu, kad mano savanorystė būtų prasminga ir naudinga mūsų rajono gyventojams“,– tvirtino S. Navickienė.

Daug keliaujanti S. Navickienė pastebėjo, jog Lietuvoje savanorystė vis dar nėra tokia populiari kaip užsienyje. Anot jos, kitose šalyse žmonės patys imasi gražių iniciatyvų, pavyzdžiui, prieina prie pilies sode dirbančių žmonių ir pasisiūlo prižiūrėti rožyną. „Žmogus jaučia pareigą prižiūrėti rožyną, darbą atlieka neatlygintinai, tačiau jį tos žydinčios rožės nuolat džiugina. Būti policijos rėmėju – tas pats. Smagu žinoti, kad kažkam gali suteikti pagalbą“,– kalbėjo pašnekovė.

Labiausiai žavi galimybė padėti kitiems

S. Navickienė pasakojo, jog dirbant policijos rėmėja viename Raudondvario dvare vykusių renginių, prie jos priėjo moteris, kuri atsivedė verkiančią mergaitę. „Mergaitė pasiklydo ir nerado savo tėvų. Šis klausimas išspręstas iškart, tačiau pagalvojau, jeigu būčiau buvusi be policijos rėmėjo uniformos, vargu, ar moteris manęs būtų prašiusi pagalbos. Tad net rėmėjo uniforma įpareigoja, kiti žmonės gali drąsiai kreiptis į mus pagalbos“, – tikino ji.

Tai ne vienintelė S. Navickienės savanoriška veikla. Ji padeda ir senjorams, ir įvairioms labdaros organizacijoms. O prasidėjus karui Ukrainoje, pagalba teikta karo nualintos šalies gyventojams. „Visuomet sukausi savanoriškose veiklose. Iš prigimties toks žmogus esu, matau, kad manęs reikia ir prisijungiu. Kadangi mano darbas yra susijęs su renginiais, dirbu 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę. Tačiau neatlygintina veikla yra didelė mano gyvenimo dalis“, – kalbėjo pašnekovė. Tad ėmimasis dar vienos savanoriškos veiklos – nenustebino S. Navickienės šeimos.

S. Navickienė atvira – šią veiklą rekomenduoja ir kitiems. „Nuolat dalinuosi savo patirtimi su artimaisiais, kolegomis, draugais ir pažįstamais. Manau, kad po manęs taip pat atsiras nemažai pasekėjų“, –  šypsojosi pašnekovė.

Šiuo metu Kauno apskr. VPK savanoriauja 124 policijos rėmėjai.

Esate aktyvūs, atsakingi ir neabejingi tam, kas vyksta aplink? Susidomėjote? Dėl galimybės tapti policijos rėmėju galite susisiekti su savo policijos komisariato bendruomenės pareigūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas B.

Raimondas B.  portretas
Šaunus žmogus, puiki vadovė.

XKazys

XKazys portretas
Eilinis ponios pasipiarinimas.

nuomone

nuomone portretas
Triukšmo mažinimas ( Atgimimo gatve sunkvezimiai ir miškovežiai toiau sėkmingai laksto ), antra tai dideliu šūnų be antsnukių vedžiojimo po Raudondvari sutramdymas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių