Miesto centre prasidėjo darbai

Šiais metais žiema nerodo savo nagų, todėl miestą pradedama tvarkyti gerokai anksčiau, nei įprastai. Vieni pirmųjų kelio tvarkymo darbų pastebėti pačiame centre esančioje Kęstučio gatvėje.

Atnaujina komunikacijas

Pastarosiomis dienomis kauniečiai gali stebėti, kaip Kęstučio gatvėje darbininkai atidengia šulinius, juos sutvirtina bei palygina aplink juos per laiką įkritusias duobes.

Dėl kelininkų darbo vairuotojams tenka lėčiau važiuoti ir dažniau pasirinkti pirmąją eismo juostą. Šiais metais miestas suplanavęs sutvarkyti ne vieną Kauno gatvę, tad Kęstučio gatvėje dirbantys darbininkai tarsi pradeda asfaltu kvepiantį darbų maratoną ir vairuotojų laukiančius iššūkius.

"Kęstučio gatvėje veiksmas jau prasidėjo. Pirmiausia atnaujinamos požeminės vandens komunikacijos, bus keičiamos kontaktinio tinklo atramos ir įrengiamas apšvietimas. Atlikus šiuos darbus nuo gegužės prasidės pačios gatvės remonto darbai. Atnaujinta bus ne tik gatvės važiuojamoji dalis, bet ir šaligatvis", – "Kauno dienai" pasakojo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Dėl prasidėjusių darbų, vietomis galima važiuoti tik viena eismo juosta.

Alėjos prieigos

Šiais metas miesto valdžia nusprendė nemažai investuoti į centrinę Kauno dalį. Miesto atstovai yra teigę, kad 2020-aisiais didelis dėmesys bus skiriamas Laisvės alėjos prieigoms.

Šį pavasarį, užbaigus Laisvės alėjos rekonstrukciją, nebus pamirštos ir greta esančios mažesnės bei didesnės gatvės. Didelis dėmesys bus skiriamas Laisvės alėjos prieigų atnaujinimui – Kęstučio, L.Sapiegos, S.Daukanto gatvių rekonstrukcijai. Šįmet planuojama startuoti ir su Muzikinio teatro prieigų atnaujinimu.

"Kitaip sakant, turime gražią rekonstruotą Laisvės alėją, tad ir jos prieigos privalo būti sutvarkytos", – kiek anksčiau "Kauno dienai" komentavo mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Didieji darbai

Dienraštis primena, kad šiemet darbų sūkurys įsisuks įvairiose miesto gatvėse. Bus tvarkomos ir didžiosios Kauno eismo arterijos, ir mažesnės, tačiau kauniečiams labai svarbios gatvelės.

Šįmet miestas imsis vienos pagrindinių miesto arterijų – Taikos prospekto. Pirmiausia bus kapitališkai remontuojama minėto prospekto atkarpa nuo Ateities plento iki Pramonės prospekto, vėliau – nuo Savanorių prospekto iki A.Baranausko gatvės.

Šį rudenį turėtų prasidėti Vilniaus gatvės rekonstrukcija. Ši pagrindinė Senamiesčio gatvė turėtų pasikeisti neatpažįstamai. Anksčiau skelbta, kad Vilniaus gatvėje bus nuimta tašytų akmenų danga ir, pakeitus požemines komunikacijas, grąžinta. Rekonstrukcijos metu planuojama atnaujinti viršutinę šviestuvų dalį, paliekant apatinę dalį nepakitusią. Planuojama atnaujinti kanalizacijos sistemą, įrengti normalų gatvės pagrindą ir sutvarkyti mažosios architektūros elementus. Lygiagrečiai bus ruošiamas Rotušės aikštės techninis projektas.

Turime gražią rekonstruotą Laisvės alėją, tad ir jos prieigos privalo būti sutvarkytos.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, šiemet bus tvarkomos Mosėdžio, Tyrulių, Gurguolių, Dūkšto, Naujadvario, Kanalo, Pagirėnų, Griškabūdžio gatvės, Bruknių ir Aktinidijų takai. A.Baranausko, Ukmergės, S.Žukausko, J.Basanavičiaus, Linkuvos gatvėse, Raudondvario plente, taip pat Pramonės ir Šiaurės prospektuose bus atnaujinami šaligatviai.

"Kompleksiškai pėsčiųjų takai bus atnaujinti Šilainių ir Eigulių kvartaluose. Šilainiuose – prie Vėtrungės gatvės, Eiguliuose – prie Sukilėlių, Ukmergės, P.Plechavičiaus gatvių", – pasakojo A.Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ROMUALDAS P. TEL.867244916

ROMUALDAS P.  TEL.867244916 portretas
VAISVYDAVA TAI PRIJUNGETE PRIE MIESTO ,O KOKIOMIS GATVEMIS VAIKSCIOJA GYVENTOJAI ,VAIKAI I MOKYKLA NUEINA PURVINI IR APTASKYTI AUTOMOBILIU.ATVAZIUOKIT IR PASIVAIKSCIOKIT, ISITIKINSITE PATYS.KODEL MES BLOGESNI UZ MIESTO CENTRE GYVENANCIUS.

alio

alio portretas
Vaikykit varnas is Laisves Alejos...Vakarais ju i medzius suskrenda tukstanciai ir apdergia suoliukus!!!

R

R portretas
Kada bus tvarkoma apleista Mosędžio gatvė??? Ten baisu vaikščioti. Siaura gatvelė, išdaužytas asfaltas nuo didelio srauto automobilių. Važiuoja ir sunkvežimiai. Kodėl niekas nepasidomi. Kol nepartrenks pėsčiojo, kuriam nėra kur dingti ,kai abiem pusėm važiuoja transportas( šaligatvių nėra) ir dar vietomis nežmonišku greičiu, tai niekas nieko ir nedarys. Bet ponui merui panašu tik Vičiūnai rūpi..Kelių policijai irgi turėtų rūpėti, bet pasikartosiu, kol nėra nelaimių, delsiama kažką daryt, o kai atsitiks, bus per vėlu.Kažkodėl neasfaltuojama šalimais esanti Sembų gatvė.Ten taip pat kaip kokiam kaime. Pilna mašinų, duobės, po lietaus neįmanoma praeiti, o dar neapšviesta, nors į akį durk. Tenka mobilaus telefono švieselę įsijungti arba nešiotis prožektorių. Tai čia vadinasi Kaunas tvarkosi?
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių