Prokuratūra teismui perdavė kyšininkavimu įtariamo V. Šiliausko bylą

  • Teksto dydis:

Prokuratūra penktadienį pranešė teismui perdavusi bylą, kurioje kaltinimai dėl kyšininkavimo pareikšti buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, eidamas minėtas pareigas V. Šiliauskas 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš vienos uždarosios akcinės bendrovės vadovo kyšius, kurių bendra suma siekia 260 tūkst. eurų, teigiama pranešime.

Įtariama, kad aštuoniuose nusikalstamos veikos epizoduose kyšiai buvo imami už palankumą ateityje ir teisėtą veikimą, vykdant įgaliojimus, priimant sprendimus, susijusius su Kauno miesto savivaldybės ir minimos bendrovės sutarčių vykdymu ir jų administravimu.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Anksčiau įtarimai šiame tyrime buvo pareikšti ir statybų įmonės „Autokausta“ vadovui Juozui Kriaučiūnui, tačiau jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Prokuratūra nurodo, kad toks sprendimas priimtas remiantis Baudžiamojo kodekso nuostata, numatančia, kad žmogus, pranešęs apie kyšio davimą, gali būti atleistas nuo atsakomybės, jei tą padarė iki įtarimų pareiškimo. Taip pat tais atvejais, jeigu kyšį jis pažadėjo duoti ar davė su teisėsaugos institucijos žinia.

V. Šiliauskas buvo sulaikytas pernai kovą. Jo namuose, slėptuvėse, buvo rasta 140 tūkst. eurų. Pasak teisėsaugos, tai buvo didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rasa Stundžienė BNS penktadienį sakė, kad šis tyrimas tebevyksta, atliekami procesiniai veiksmai, įskaitant liudytojų apklausas ir ekspertizes. Pasak jos, įtarimai šiame tyrime niekam nepareikšti.

V. Šiliauskas ir jo advokatas Ruslanas Boiko penktadienį BNS atsisakė komentuoti situaciją.

STT, Justinos Lasauskaitės nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vieni kysius

vieni kysius portretas
duoda yra baudziami, kiti juos ima ir bausmes švelnina ir nieko .

Kauno tiesa

Kauno tiesa portretas
Visi supranta, kad be Matijošaičio leidimo Šiliauskas net euro nebūtų paėmes, visa intriga, ar pavyks Šiliauskui tai įrodyti teisme? Iš mūsų spaudos... galima suprasti, kad šiuo metu Matijošaitis tik kikena kamputyje.

hmm

hmm portretas
Krabinių gaujos atpirkimo ožys. Lauksim, kada sės vadeiva su savo išperomis.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių