Klientės išžaginimu kaltinamą Kauno taksistą, ir toliau teikiantį šias paslaugas, siūloma įkalinti

Kauno apylinkės teismas išėjo priimti sprendimo keleivės išžaginimu, pasinaudojus bejėgiška jos būkle, kaltinamo taksisto Virginijaus Ančerio byloje. Nors nusikaltimas, kuriuo kaltinamas šis Vilijampolės gyventojas, teikiantis taksi paslaugas su individualios veiklos pažyma, įvykdytas pernykštį pavasarį, jis ir toliau lūkuriuoja potencialių aukų prie to paties naktinio klubo, iš kurio tada išėjo nukentėjusiaja šioje byloje pripažinta į Kauną studijuoti atvykusi beveik 30 metų už jį jaunesnė mergina.

Mįslinga tabletė

Pernykštės balandžio 8-osios paryčiais minėta mergina įsėdo į 52-ejų metų V. Ančerio taksi automobilį „Toyota Prius“ kartu su panašaus amžiaus ir taip pat į Kauną studijuoti atvykusia drauge, išėjusios iš klubo Rotušės aikštėje. Merginos buvo neblaivios. Tačiau, anot vienos iš jų, pripažintos šioje byloje nukentėjusiaja, pakeliui į nuomojamą butą Šilainiuose šis taksistas dar jai davė kažkokią tabletę, kurią, jai atsisakant šią suvartoti, praktiškai sugirdė per prievartą.

Nukentėjusioji prisipažįsta, kad dėl girtumo bei šios tabletės ne viską prisimena. Kai vieną kartą pabudo iš miegų, automobilis stovėjo kažkokiame miške. Vėliau sužinojo, kad Kleboniškio. Nebuvo šalia ir draugės, kuri taip pat ne viską prisimena. Panašu, kad ši buvo kažkur nuvesta, nes, nors lijo, vėliau grįžo į taksi nesulyta.

Po minėtos tabletės nukentėjusioji teigia atsigavusi jau išrenginėjama. Po to vėl prarado sąmonę, o, kai vėl atsigavo, taksistas jau movėsi kelnes.

Virginijus Ančerys/Regimanto Zakšensko nuotr.

Iškalbingas sutapimas

Išžagintoji kreipėsi į policiją ne iš karto. Tik po kelių dienų ir paraginta savo bendrakeleivės draugės, kuri tada buvo atvykusi Velykoms į Lietuvą iš užsienio, kuriame gyvena. Ši liudytoja davė parodymus V. Ančerio teisme nuotoliniu būdu iš to paties užsienio.

V. Ančerį teisėsaugininkai susirado pagal sąskaitą, į kurią nukentėjusiosios draugė tada savo banko kortele sumokėjo už parvežimą į namus.

Įmonė, kuriai priklauso ši sąskaita, registruota Vilniuje. Teisėsaugininkai išsiaiškino, kad prieš 15 metų V. Ančerio atžvilgiu Vilniuje jau buvo pradėtas panašus ikiteisminis tyrimas.

Tada jo teikiamomis taksisto paslaugomis pasinaudojo ištekėjusi moteris, taip pat išėjusi iš vienos pasilinksminimo įstaigos. Ji taip pat buvo išžaginta. Tačiau ši byla vėliau buvo nutraukta, nes nukentėjusioji labai bijojo, kad apie tai, kas jai nutiko, sužinos jos sutuoktinis.

Dėl vienos aplinkybės persigalvojo

Maždaug už savaitės jau po panašaus įvykio Kaune sulaikytas V. Ančerys neneigė, kad turėjo lytinių santykių su į dukras jam tikusia kliente. Tačiau tikino, kad viskas vyko jos noru, akcentuojant partnerės girtumą.

Buvo nutrauktas ir šis V. Ančerio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam vadovavęs Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras tokį savo sprendimą motyvavo tuo, kad nesurinkta pakankamai duomenų apie padarytą nusikaltimą. Tačiau jo tiesioginis vadovas, nukentėjusiajai apskundus tokį sprendimą, ikiteisminį tyrimą atnaujino. Ir kita prokurorė, kuriai jis buvo paskirtas kuruoti, šių metų kovą perdavė šią bylą teismui.

Tačiau, stojęs prieš teismą, V. Ančerys ir toliau kartojo tą patį – kad turėjo lytinius santykius su minėta savo keleive abipusiu sutarimu. Tik jau teigė, galimai pamokytas advokato, kad ji nebuvo tokia girta, kad nesuprastų, kas vyksta. Kaip jau užsiminta, V. Ančeriui pareikštas kaltinimas, išžaginus minėtą klientę, pasinaudojus jos bejėgiška būkle. O nukentėjusioji yra pareiškusi teisiamajam 15 tūkst. eurų ieškinį dėl patirtos neturtinės arba moralinės žalos.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Kas kita auka?

Liudytojais šiame neviešame, saugant nukentėjusiosios, bet ne kaltinamojo jos išžaginimu privatumą, teismo procese apklausti ir kartu su nukentėjusiaja tada naktiniame klube buvusi jos draugė, ir šio darbuotojas, padėjęs joms įsėsti į V. Ančerio automobilį. Pastarasis, teigęs teismui, kad kaltinamasis išžaginimu ir toliau lūkuriuoja klientų netoli jų klubo, palikdamas posėdžių salę po parodymų, pareiškė, kad tikisi, jog V. Ančerys bus nuteistas už šį nusikaltimą.

Beje, kaltinamasis keleivės išžaginimu reklamuoja teikiamas taksisto paslaugas ir socialiniame tinkle „Facebook“. Tik akcentuoja, kad jos teikiamos nuo 20 iki 6 val., t.y. kai potencialiausi klientai – svečiuose ar pasilinksminimo įstaigose užsibuvę asmenys.

V. Ančerys nėra suimtas, nes jo biografija – švari ir jis neigia padaręs inkriminuojamą nusikaltimą, nes nenaudojo jokios prievartos.

Reagavo audringai

Baudžiamasis kodeksas už išžaginimą pasinaudojant bejėgiška nukentėjusiosios būkle numato laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Per šiandien įvykusias baigiamąsias šios bylos kalbas prokurorė Ina Zabielienė pasiūlė izoliuoti V. Ančerį nuo visuomenės dviem metams ir šešiems mėnesiams bei pilnai tenkinti nukentėjusiosios ieškinį.

Pati nukentėjusioji teismo posėdyje nedalyvavo, tačiau jos prašymą – skirti V. Ančeriui griežtą bausmę, perdavė jos advokatė Aušra Maldeikienė, taip pat prašiusi tenkinti nukentėjusiosios ieškinį.

V. Ančerio advokatas Albertas Trumpulis teigė, kad jo ginamasis turi būti išteisintas, nesant jo veiksmuose nusikaltimo sudėties.

Virginijus Ančerys/Regimanto Zakšensko nuotr.

Pats teisiamasis, gana audringai reagavęs į prokurorės pasiūlytą bausmę ir viešai demonstravęs nepasiteninimą tuo, dėl ko teisėjai net teko jį tramdyti, reikalavo, kad būtų panaikintas jam pareikštas kaltinimas, pakartodamas tą patį, ką teigė ikiteisminio tyrimo metu ir stojęs prieš teismą, – jog jis nekaltas, nes viskas vyko abipusiu sutarimu.

Teismas savo sprendimą planuoja skelbti dar šį mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Niekada neprasidek su seniu i kurį realybej mergos nežiuri net šikdamos :)))

Aš portretas
Minimum 10 metų išgamai

Žinoma, nekaltas tas taksistas

Žinoma, nekaltas tas taksistas portretas
Galimai buvo Ukrainos žydė, kuri neturėjo pinigų narkotikams, negalėjo ir taksi susimokėt, pasiūlė natūra susimokėt, o dirbo kartu su policininku, kuris jau laukė naujai surežisuotas bylos, kur iš karto yra ir kaltasis, ir teismo sprendimas gatavas. Galimai. Gali būti tęsinys šio atvejo, kaip nepilnametė žydė iš Ukrainis nuo šio taksisto susilaukė iškart trijų vaikų ur visi išsigimę, todėl dabar ta žydė kad mėnesį iš Luetuvos biudžeto už kiekvieną išsigimusį vaiką gaus po du tūkstančius eurų ir teisę nemokamai gyventi su tais trimis vaikais geriausiose Luetuvos ir užsienio sanatorijose, kur šiaip asmeniui viena nakvynė kartu su maitinimu ir procedūromis kainuoja nuo 300 eurų iki virš 1000 eurų ir lietuviai senjorai, mokėję Luetuvai mokesčius virš 40 ar virš 50 metų darbo stažo metu negali pasvajoti apie sanatorijas ir gydymąsi jose. Taigi. Tikrinkite duetus: prostitutė žydė narkomanė nepilnametė ar virš 45 metų ir policininkas-narkodileris, suteneris. Tada rasit kas prievartavo ir kaip
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių