Riedlenčių parkas Raudondvaryje – jaunimo traukos objektas

  • Teksto dydis:

Raudondvario jaunimas nuo šiol turės naują aktyvaus laisvalaikio erdvę. Čia atidaryta naujai pastatyta BMX dviračių, riedučių ir riedlenčių rampa, kurios ilgis – net 24,6, o plotis – 9 m.

Tai Kauno rajono savivaldybės dalyvaujamojo biudžeto projektas „Vieta – patepta medumi. Riedlenčių parkas – Raudondvaris!“, kurio vertė – beveik 50 tūkst. eurų. Idėjos autorė – Raudondvariečių bendruomenės pirmininkė Aušra Lukošienė. Tai jau trečiasis dalyvaujamojo biudžeto projektas, kuris pradedamas šiais metais, ir pats didžiausias. Nors didelės apimties projekto idėjos yra įgyvendinamos per dvejus metus, šiai pakako mažiau nei trijų mėnesių.

„Dėkoju Aušrai, kuriai pavyko suburti bendruomenę, todėl šiandien Raudondvaryje turime riedlenčių parką“, – džiaugėsi Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė.

2016 m. Raudondvario bendruomenės iniciatyva laisvalaikio ir poilsio zonoje buvo pastatyta mažoji rampa. Šioje vietoje laiką aktyviai leisdavo vaikai ir jaunimas. Dėl didelio susidomėjimo ant senosios rampos jau nebetilpo visi norintys treniruotis ir tobulėti, todėl atsirado naujos ir didesnės poreikis. Jos labai laukė tiek mažieji, tiek vyresnieji važinėjimo riedlentėmis entuziastai.

Idėjos autorė Aušra užsiminė, kad su vaikais jau kelias dienas diskutuoja, ką galima bus veikti riedlenčių parke, kokias veiklas organizuos. Ji atskleidė, kad galbūt pati išmėgins rampą.

Po atidarymo Raudondvaryje vyko tradicinė rudens šventė „Moliūginės“, kurioje vaikai skaptavo moliūgus, dalyvavo estafetėje su moliūgais. Kas norėjo, galėjo paragauti čia pat išvirtos moliūgų sriubos, išbandyti sėkmę loterijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Gal geriau gimnaziją renovuotų,o ne akis muilintų.

gal jau uzteks

gal jau uzteks portretas
tu pramogu ir linksmybiu-paskui nezinos uz kurio galo paimt grebli ar kastuva

/

/ portretas
kodėl kai aš buvau moksleivis viso to nebuvo?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių