Seniūnams rūpi ne tik kasdienybė

  • Teksto dydis:

Birželio 28 d. į Raudondvario dvaro menų inkubatorių iš įvairių Lietuvos kampelių rinkosi seniūnai – čia vyko XII Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos (LSSA) suvažiavimas.

Seniūnija yra arčiausiai žmonių esanti valdžios grandis, kuriai tenka įsiklausyti į gyventojų lūkesčius ir spręsti konkrečias jų problemas. Be 106 delegatų, į suvažiavimą atvyko keletas Seimo narių, Kauno rajono savivaldybės, bendruomeninių organizacijų, policijos, „Kelių priežiūros“ atstovai, kiti partneriai.

LR Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Ričardas Juška, LSSA prezidentas Rolandas Bružas ir kiti pranešėjai kalbėjo ne tik apie kasdienius darbus, bet ir apie įstatymų tobulinimą. „Seimas priėmė keletą svarbių sprendimų, kurie palengvino seniūnų darbą, tačiau kai kurie opūs klausimai dar liko neišspręsti, pirmiausia tai susiję su seniūnaičiais“, – pripažino R. Juška.

Sėkmė lydi tuos seniūnus, kurie geba gerai komunikuoti ir ieško atramos bendruomenėje.

Sveikinimo žodį taręs Kauno rajono vicemeras Antanas Nesteckis pastebėjo, kad seniūnų duona nelengva, nes reikia spręsti daug ūkinių problemų, gebėti bendrauti su įvairiais žmonėmis, kurių lūkesčiai dažniausiai būna didesni nei galimybės. „Sėkmė lydi tuos seniūnus, kurie geba gerai komunikuoti ir ieško atramos bendruomenėje. Dažniausiai jų pagalbininkais tampa verslininkai, ūkininkai ar šiaip pilietiški ir kūrybingi žmonės“,– pastebėjo vicemeras.

Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija savo veiklą pradėjo 2001 m. LSSA nariais yra 490 seniūnų. Asociacija koordinuoja bendradarbiavimą tarp seniūnijų, organizuoja mokymus, stiprina bendruomeninio judėjimo plėtrą, teikia pasiūlymus ir dalyvauja rengiant įstatymų ir kitų teisės aktų projektus, susijusius su seniūnijų, bendruomenių veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių