Steigiamas mero fondas: pinigai galės būti naudojami tik reprezentaciniais tikslais

Miesto taryba pritarė sudaryti mero fondą, kurio pinigai galės būti naudojami reprezentacijai tiek priimant į Kauną svečių delegacijas, tiek ir kelionių užsienyje metu.

Sprendimo projekte pažymima, kad Mero fondas – tai Savivaldybės mero atstovavimo (reprezentacijos) reikmėms Lietuvoje ir užsienyje skirtos lėšos. Vietos savivaldos įstatyme nurodyta, kad: „Pagal savivaldybės tarybos nustatytą tvarką atstovavimo Lietuvoje ir užsienyje išlaidoms apmokėti gali naudoti mero fondo lėšas ir atsiskaito už jų naudojimą.“

„Mero fondo lėšos gali būti naudojamos tik reprezentacinėms reikmėms. Visuomenė galimai maišo mero fondą reprezentacijai su mero rezerviniu fondu, kuris skirtas ekstremalioms situacijoms. Mero rezervinis fondas nustatomas vadovaujantis LR Biudžeto sandaros įstatymu, 25 str.“, – apie kokį fondą tiksliai kalbama projekte, aiškino Kauno savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėja Lina Duobaitė.

Šiame fonde esantys pinigai gali būti naudojami pagal poreikį. Mero fondo panaudojimo tvarkoje numatyta, kad per mėnesį nepanaudota suma persikelia į kitą mėnesį.

„Pagal numatomų renginių sąmatą, to kito mėnesio suma šalia perkeltos gali būti papildyta iki reikiamo dydžio. Suma per mėnesį neviršys trijų VMDU (vidutinis mėnesinis darbo užmokestis – red. past.) kaip kad nurodyta Vietos savivaldos įstatyme. Kad būtų aiškiau, pateikiame pavyzdį: sąmatoje numatoma, kad mero reprezentacijai mėnesiui skiriama 1 tūkst. eurų. Per mėnesį meras išleidžia 500 eurų. Reiškia, kad likę 500 eurų perkeliami į kitą mėnesį. Jei to kito mėnesio sąmatoje numatyta 2 tūkst. eurų, tai tą mėnesį sąskaita papildoma 1,5 tūkst. eurų, nes 500 jau perkelta iš ankstesnio mėnesio. Nepanaudotos mero fondo lėšos grąžinamos atgal į biudžetą“, – kaip realiai veiks mero fondas, dėstė L. Duobaitė.

Užsienio ryšių skyriaus vedėja aiškino, kad iki šiol buvo skiriama bendra suma savivaldybės reprezentacijai. „Dauguma Lietuvos savivaldybių turi atskirai merui skirtą reprezentacinę sumą pagal Vietos savivaldos įstatymą“, – kodėl dabar nuspręsta atskirti mero ir likusių savivaldybės darbuotojų reprezentacijai skirtas lėšas, įvardijo Užsienio ryšių skyriaus vedėja.

Pasak L. Duobaitės, mero reprezentacijai skirtas fondas pradės veikti nuo kitų metų.


Šiame straipsnyje: Kauno mero fondasmero fondas

NAUJAUSI KOMENTARAI

chutin puilo

chutin puilo portretas
Kazin koks dabar moskovijoje oras?

Nuja

Nuja portretas
Kažin kaip bus su vandentekio teritorija.Vilniaus buvusio mero pilį žada nugriaut,kaip neteisėtą statinį

Ar ne

Ar ne  portretas
Tai gal Wiči iš Rusijos gautu pelnu finansuos jį, humaniškiau atrodytų
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių