Baigtas tyrimas dėl R. Morkevičiaus nužudymo – Estijos pilietis keliauja į teismą

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl 2016 m. įvykdyto kovotojo Remigijaus Morkevičiaus nužudymo, kaltinimai pateikti Estijos piliečiui Imre Arakui, pirmadienį paskelbė Lietuvos kriminalinės policijos biuras (LPKB).

Kaip skelbiama LPKB pranešime spaudai, LPKB pareigūnai ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai užbaigė rezonansinį ikiteisminį tyrimą dėl 2016 m. Kaune įvykdyto kovotojo R. Morkevičiaus nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti G. Z., bei perdavė baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu Kauno apygardos teismui.

Kaltinimai šioje byloje pareikšti Estijos Respublikos piliečiui I. Arakui.

LPKB primena, kad minėtas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po 2016 m. liepos 22 d. naktį įvykdyto pasikėsinimo nužudyti G. Z. Į nukentėjusįjį tąsyk buvo šauta iš šaunamojo ginklo su duslintuvu, tačiau jis išgyveno greitosios medicinos pagalbos medikams suteikus pagalbą. Tų pačių metų gruodžio 21 d. Kaune, prie savo namų, šūviais iš automatinio šaunamojo ginklo buvo nužudytas visuomenėje gerai žinomas kovos menų sportininkas R. Morkevičius.

„Tiriant abu šiuos nusikaltimus buvo įtarta, kad jų vykdytojas gali būti ne kartą teistas Estijos Respublikos pilietis I. Arakas“, – teigiama LPKB pranešime spaudai.

Kaltinamasis pripažino savo kaltę dėl abiejų jam inkriminuojamų nusikaltimų padarymo.

Anot LPKB, atlikus sudėtingą darbą, buvo atkurta tiksli nusikaltimų padarymo eiga, identifikuotas ir sulaikytas jais įtariamas asmuo. Pareigūnų teigimu, šio tyrimo sėkmę lėmė ir labai aktyviai vykęs bendradarbiavimas su Estijos, Lenkijos, Airijos, Ispanijos, Jungtinės Karalystės teisėsaugos institucijomis, su kuriomis buvo keičiamasi itin reikšminga informacija.

Europos teisėsaugos pareigūnams gerai žinomas I. Arakas buvo sulaikytas 2017 m. Airijoje, kai 2017 m. balandžio mėn. jis rengėsi nužudyti vieną žinomą airių nusikalstamo pasaulio atstovą. 2018 m. gruodžio 12 d. Airijos teismas jį pripažino kaltu ir skyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę. Atlikęs bausmę Airijoje, 2023 m. sausio 4 d. I. Arakas buvo perduotas Lietuvos teisėsaugos pareigūnams baudžiamajam persekiojimui už Lietuvoje padarytus nusikaltimus.

„Po apklausų ir susipažinimo su tyrimo duomenimis kaltinamasis pripažino savo kaltę dėl abiejų jam inkriminuojamų nusikaltimų padarymo“, – teigiama LPKB pranešime.

Remigijus Morkevičius (T.Urbelionio/BNS nuotr.)

Estijoje I. Arakas yra teistas penkis kartus

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos, o už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis – baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

34-erių metų nužudytas R. Morkevičius buvo daugkartinis „Muay Thai“ ir bušido turnyrų nugalėtojas, pasaulio „ZTS Grand Prix“ čempionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Nu va- Buratino visiems apšvietė faktą, apie kurį 100 kauniečių žino, na o jau kriminalistai tai jau tikrai, bet yra vienas bet- tie patys kriminalistai dabar ilgai ilgai, iki kol pražils, lauks, kol pats nusikaltimo užsakovas prisipažins arba kai susiklostys tam tikros aplinkybės, tad toje istorijoje taškas dar tikrai nepadėtas. Ir pabaigai- kam mums visa tai reikia žinoti, mūsų rūpestis tebūna tik apie prekių kainas, elektros tarifus ir minimalią algą.

Manau

Manau portretas
Kovos menai padeda, bet geras šaunamas daiktas kišenėje padėtų geriau.. Žinoma, tik tiems kas gerai moka juo naudotis ir žino, kad jį naudojant sukeltas triukšmas gali atkreipti aplinkinių dėmesį.

Buratino

Buratino portretas
Uzsakovas Beglikas kur slapstosi Ispanijoi čia viskas įvyko dėl narkotiku
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių