Kaune du jauni latviai nuteisti dėl neteisėto migrantų gabenimo

  • Teksto dydis:

Kaune du Latvijos piliečiai buvo nuteisti dėl neteisėto migrantų gabenimo per valstybės sieną, jiems skirtos su laisvės apribojimu susijusios bausmės, trečiadienį paskelbė Kauno prokuratūra.

Bylos duomenimis, Kalvarijos pasienio pareigūnai balandžio mėnesį sulaikė latvių automobilį, gabenusį migrantus, tarp kurių – 12 Indijos ir du Nepalo piliečiai.

Vienas iš Latvijos piliečių gabeno migrantus, kitas stebėjo aplinką, siekdamas įspėti apie galimą pavojų.

Kaltinamieji veikė dėl savanaudiškų paskatų, iš organizatoriaus už nusikalstamos veikos padarymą siekdami gauti pažadėtą ne mažesnį kaip 6 tūkst. eurų piniginį atlygį, teigiama pranešime.

Dvidešimties metų latviui skirta vienerių metų ir trijų laisvės apribojimo bausmė, deviniolikmečiui – devynių mėnesių ir dviejų dienų. Abu nuteistieji įpareigoti neatlygintai išdirbti 100 valandų įvairiose organizacijose.

Kauno apygardos teismo nuosprendžiu dvidešimtmetis įpareigotas tęsti darbą, devyniolikmetis – tęsti mokymąsi.

Teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha... kol tokios super juokingos ,,,bausmes,,,,

cha... kol tokios super juokingos ,,,bausmes,,,, portretas
bus tol ,,zirga galvos,,, ir gabens juodukus ir indusus is visu pasaulio skyliu uz tukstancius euru ... Jopteltu po kokius 10 metu kalejimo griezto rezimo kalejime ---liautusi visi gabenimai iskarto [ ta paty reiketu daryt ir su lietuvos pasienieciais ir muitininkais ] kurie atsiperka pagauti uz rankos kysiais arba simbolinem baudom ...Lietuvos teisesmaukiniu mafija su LAT ,KT sudare visas salygas banditizmuj ir kitom kriminalinem jegom isbujot lietuvoj ...

:)

:) portretas
Ivanov ir Petrov.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių