Juoda diena Kauno policijai: apgadinti du tarnybiniai automobiliai, šturmuota tiek pat tuščių butų

  • Teksto dydis:

Nors trečiadienis ir nebuvo 13-oji mėnesio diena, Kauno policijai ji nebuvo pati sėkmingiausia. Belieka versti kaltę vis dar dangaus skliaute kabančiai mėnulio pilnačiai.

Kaip praneša Policijos departamentas, tądien per nepilnas dvi popietės valandas buvo apgadinti net du Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato tarnybiniai automobiliai.

Apie 14.40 val. M. K. Čiurlionio gatvėje į ligoninę konvojuojamas 42-ejų metų kaltinamasis viešosios tvarkos pažeidimu, spardydamas kojomis, apgadino policijos tarnybinio automobilio „Peugeot Expert“ laikino sulaikymo patalpos durelių plastikinę pertvarą.

Apie 16.20 val. pristačius į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą neblaivų (2,66 prom.) sulaikytąjį dėl vagystės bei automobilio vairavimo esant girtesniam kaip 1,5 prom. alkoholio, taip pat pastebėta, kad apgadinta tarnybinio „VW Caddy“ laikino sulaikymo patalpos plastikinė pertvara. 38-erių metų įtariamasis dar vienu nusikaltimu uždarytas į policijos areštinę.

Abiem atvejais surinkta medžiaga dėl svetimo turto sugadinimo. Apsispręsti, ar pradėti dėl jų ikiteisminius tyrimus, policija turi dešimt dienų. O už svetimo turto sugadinimą Baudžiamasis kodeksas grasina viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Apie kitus du ne itin sėkmingus atvejus, susijusius jau ne tik su Kauno policijos, bet ir jai talkinusių ugniagesių gelbėtojų darbu, pranešama Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje apie trečiadienio iškvietimus.

Pirmąjį tokį policijos pagalbos prašymą padėti patekti į vieną Neries krantinės butą, kuriame galimai yra ieškomas asmuo, Kauno ugniagesiai gelbėtojai užregistravo 9.21 val. Atvykę nurodytu adresu ir įvertinę, kad šio buto durys – šarvuotos, pastarieji dar išsikvietė pagalbon ir autokeltuvą, nes minėtas butas – ketvirtajame aukšte. Šiuo pakelti policijos pareigūnai ir pateko ten – per langą. Ar šis buvo praviras, ar teko jį išlaužti, nepranešama. Tačiau pranešama, kad minėtame bute žmonių nerasta.

Panašiai baigėsi ir vienos Ukmergės gatvės buto šturmas. Tik šį kartą – jau socialinės darbuotojos prašymu. Ši 14.44 val. pranešė, kad jai neatidaro durų prižiūrima moteris, nors šios telefonas skamba viduje. Socialinė darbuotoja buvo linkusi akcentuoti, kad jos globotinė turi sveikatos problemų.

Pirmieji į šį pagalbos šauksmą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai dar laukė atvykstant ir policijos – kad jos pareigūnai duotų leidimą laužtis šio buto vidun. Jį gavus, buto durys įveiktos laužtuvu. Tačiau policijai apžiūrėjus šturmuotą butą, jo viduje socialinės darbuotojos globotinės nerasta. Belieka įtarti, kad ši galėjo būti išėjusi, pavyzdžiui, į parduotuvę, palikusi namuose telefoną.

Kas tokiais atvejais atlygina ir, ar iš viso atlygina už suniokotą svetimą turtą, neaišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Automobiliai sugadinti nepataisomai,parduoti už likutinę vertę saviems,ir skubiai pirkti naujus.

Marija

Marija portretas
Žinoma pradekite ikiteisminius :) suraskite pagaukite :) ir Karma jums atsidekos už Teisingumą ;)

Karma 001 ❤️

Karma 001 ❤️ portretas
Karma e Bič . Skleiskite gerį ir ir jums grįš su Kaupu .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių