Vienas kartas nemelavo: Kauno taksistas siunčiamas už grotų dėl klientės išžaginimo

Kauno apylinkės teismas paskelbė savo verdiktą taksisto Virginijaus Ančerio, kaltinto jam į dukras tikusios keleivės, kuri įsėdo į jo automobilį išėjusi paryčiais iš naktinio klubo, išžaginimu, pasinaudojus bejėgiška jos būkle. Bylą nagrinėjusi teisėja stojo moteriškon šio teismo proceso dalyvių pusėn – prokurorės ir nukentėjusiosios advokatės, siūliusių izoliuoti teisiamąjį nuo visuomenės, o ne pastarojo ir jo advokato, prašiusių išteisinimo.

Mįslingas tabletės poveikis

Kaip jau rašyta, nors nusikaltimas, kuriuo kaltintas šis 52-ejų metų Vilijampolės gyventojas, teikiantis taksi paslaugas su individualios veiklos pažyma, buvo įvykdytas pernykštį pavasarį, anot teisme apklaustų liudytojų, jis ir toliau galimai lūkuriuoja potencialių aukų prie to paties naktinio klubo, iš kurio tada išėjo nukentėjusiaja šioje byloje pripažinta į Kauną studijuoti atvykusi beveik 30 metų už jį jaunesnė mergina.

Ji įsėdo pernykštės balandžio 8-osios paryčiais į V. Ančerio taksi automobilį „Toyota Prius“, išėjusi iš pasilinksminimo įstaigos Rotušės aikštėje. Kartu su panašaus amžiaus ir taip pat į Kauną studijuoti atvykusia drauge. Merginos buvo neblaivios. Tačiau, anot vienos iš jų, pripažintos šioje byloje nukentėjusiaja, pakeliui į nuomojamą butą Šilainiuose V. Ančerys dar jai davė kažkokią tabletę. Jai atsisakant šią suvartoti, tabletė sugirdyta prievarta.

Nukentėjusioji neslėpė, kad dėl girtumo bei minėtos tabletės ne viską iš šios kelionės prisimena. Kai vieną kartą pabudo iš miegų, automobilis stovėjo kažkokiame miške. Vėliau sužinojo, kad Kleboniškio. Nebuvo šalia ir draugės, kuri taip pat ne viską prisimena. Panašu, kad ši buvo kažkur nuvesta, nes, nors tuo metu lijo, draugė vėliau grįžo į taksi nesulyta.

Po minėtos tabletės nukentėjusioji teigė atsigavus jau išrenginėjama. Po to vėl prarado sąmonę, o, kai vėl atsigavo, taksistas jau movėsi kelnes.

Virginijus Ančerys/Regimanto Zakšensko nuotr.

Iškalbingas sutapimas

Išžagintoji kreipėsi į policiją ne iš karto. Tik po kelių dienų ir paraginta savo bendrakeleivės draugės, kuri tada buvo atvykusi Velykoms į Lietuvą iš užsienio, kuriame gyvena.

Ši liudytoja davė parodymus V. Ančerio teisme nuotoliniu būdu iš užsienio.

V. Ančerį teisėsaugininkai susirado pagal sąskaitą, į kurią nukentėjusiosios draugė tada sumokėjo savo banko kortele už parvežimą į namus.

Įmonė, kuriai priklauso ši sąskaita, registruota Vilniuje.

Teisėsaugininkai išsiaiškino, kad prieš 15 metų V. Ančerio atžvilgiu jau buvo pradėtas panašus ikiteisminis tyrimas Vilniuje. Tada jo teikiamomis taksisto paslaugomis pasinaudojo ištekėjusi moteris, taip pat išėjusi iš vienos pasilinksminimo įstaigos. Ji taip pat buvo išžaginta.

Tačiau ši byla vėliau buvo nutraukta, nes nukentėjusioji labai bijojo, kad apie tai, kas jai nutiko, nesužinotų jos sutuoktinis.

Dėl vienos aplinkybės persigalvojo

Maždaug už savaitės jau po panašaus įvykio Kaune sulaikytas V. Ančerys neneigė, kad turėjo lytinių santykių su į dukras jam tikusia kliente. Tačiau tikino, kad viskas vyko šios noru, akcentuodamas partnerės girtumą.

Buvo nutrauktas ir šis V. Ančerio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam vadovavęs Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras tokį savo sprendimą motyvavo tuo, kad nesurinkta pakankamai duomenų apie padarytą nusikaltimą.

Tačiau skyriaus, kuriame dirba minėtas prokuras, vadovas, nukentėjusiajai apskundus tokį sprendimą, nutrauktą ikiteisminį tyrimą atnaujino. Ir kita prokurorė, kuriai jis buvo paskirtas kuruoti, šių metų kovą perdavė V. Ančerio bylą teismui.

Tačiau, stojęs prieš teismą, V. Ančerys ir toliau kartojo tą patį – kad turėjo lytinius santykius su savo keleive abipusiu sutarimu. Tik jau teigė, galimai pamokytas advokato, kad ji nebuvo tokia girta, jog nesuprastų, kas vyksta. Kaip jau užsiminta, V. Ančerys kaltintas klientės išžaginimu, pasinaudojus jos bejėgiška būkle. O nukentėjusioji buvo jam pareiškusi 15 tūkst. eurų ieškinį dėl patirtos neturtinės žalos, dar vadinamos moraliniu atlygiu.

Absurdiška situacija

Liudytojais šiame neviešame, saugant nukentėjusiosios, bet ne kaltinamojo jos išžaginimu privatumą, teismo procese apklausti ir kartu su nukentėjusiaja tada naktiniame klube buvusi jos draugė, ir šio darbuotojas, padėjęs joms įsėsti į V. Ančerio automobilį. Pastarasis teigė teismui, kad kaltinamasis išžaginimu ir toliau lūkuriuoja klientų netoli jų klubo. O, palikdamas posėdžių salę po parodymų, pareiškė, kad tikisi, jog V. Ančerys bus nuteistas už padarytą nusikaltimą.

Reklamavo V. Ančerys teikiamas taksisto paslaugas socialiniame tinkle „Facebook“, ir stojęs prieš teismą. Akcentuodamas, kad jos teikiamos nuo 20 iki 6 val., t.y. kai potencialiausi klientai – svečiuose ar pasilinksminimo įstaigose užsibuvę asmenys.

Teismo verdikto V. Ančerys laukė nesuimtas, nes jo biografija – švari ir jis neigė padaręs inkriminuojamą nusikaltimą, nes nenaudojo jokios prievartos.

Reagavo audringai

Baudžiamasis kodeksas už išžaginimą pasinaudojant bejėgiška nukentėjusiosios būkle numato laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Per baigiamąsias šios bylos kalbas prokurorė Ina Zabielienė pasiūlė izoliuoti V. Ančerį nuo visuomenės dviem metams ir šešiems mėnesiams bei pilnai tenkinti nukentėjusiosios ieškinį.

Nukentėjusiosios, nebedalyvavusios šioje teismo proceso stadijoje, prašymą – skirti V. Ančeriui griežtą bausmę, teismui perdavė jos advokatė Aušra Maldeikienė, taip pat prašiusi tenkinti nukentėjusiosios ieškinį.

V. Ančerio advokatas Albertas Trumpulis teigė, kad jo ginamasis turi būti išteisintas, nesant jo veiksmuose nusikaltimo sudėties.

Pats teisiamasis, gana audringai reagavęs į prokurorės pasiūlytą bausmę, reikalavo, kad būtų panaikintas jam pareikštas kaltinimas, nes jis – nekaltas: viskas vyko abipusiu sutarimu.

Virginijus Ančerys/Regimanto Zakšensko nuotr.

Nuteistas, bet nenuteistas

Bylą nagrinėjusi teisėja Vaida Baumilė šiandien paskelbė, kad V. Ančerys padarė jam inkriminuojamą nusikaltimą. Jo kaltė įrodyta visiškai byloje surinktais tiesioginiais bei netiesioginiais įrodymais.

Tiesa, V. Ančeriui skirta šiek tiek švelnesnė bausmė, negu siūlė prokurorė. Jis siunčiamas už grotų dvejiems metams, įskaičiuojant į šią bausmę ir vieną parą, kurią praleido areštinėje, kai buvo sulaikytas įtariant jį šiuo nusikaltimu.

Tačiau iki nuosprendžio, kurį dar galima apskųsti, įsiteisėjimo V. Ančerys paliktas laisvėje. O, kad savo kaltės nepripažinęs V. Ančerys nuosprendį skųs, – abejonių nėra. O tai reiškia, kad nuteistasis ir toliau, kol bus išnagrinėtas jo skundas ir paskelbtas sprendimas dėl šio, galės teikti taksisto paslaugas, lūkuriuodamas keleivių prie naktinių barų.

Gerokai sumažintas ir nukentėjusiosios V. Ančeriui pareikštas ieškinys. Vietoj prašytų 15 tūkst. eurų priteisti 3900. Bet iš V. Ančerio priteisti 770 eurų už valstybės nukentėjusiajai skirtos advokatės suteiktas paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Girtos

Girtos  portretas
Moterys baiseu už karą:)

Vokebetninitalihs psilset

Vokebetninitalihs psilset portretas
O Bartosecicius vaikuciu. Siaubas teismas pasiunte ne imkalejima bet i ITALIJA. PAILSET TEISIAMI LIETUVIAI NET GERaI NEIRODXIUS o zydai neteisiami bet i italijas. poilsiui siunciami

Voke

Voke portretas
Tai kodel nesiunciamas Jurbarko banditas ne tik isprievartaves bet ir invalide padares visam gyvenimui mergaite kaip cia reiketu mums suprast
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių