Nelaimė Kauno mariose: iš jachtos iššokusio kauniečio kūną netoli įvykio vietos aptiko jo artimieji

  • Teksto dydis:

Slegianti įtampa truko pusketvirtos paros: trečiadienį, 12.23 val., Bendrajam pagalbos centrui pranešta apie Kauno mariose, ties Grabuciškėmis, rastą vyro kūną. „Galimai tai – naktį į sekmadienį  iš burlaivio iššokęs ir dingęs kaunietis R. B.“, – teigė apie tai pranešęs jo brolis. Jis sakė, kad ieškojo dingusiojo ir patys, plaukiodami ties nelaimės vieta valtimi.

Kaip jau rašyta, apie šį įvykį Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta baigiantis šeštadieniui – 23.36 val. Skambinusysis teigė, kad prieš penkias minutes, jiems plaukiojant Kauno mariose burlaiviu, iš šio iššoko jo 25-erių metų brolis. Ir jo Kauno mariose nebematyti.

Kaip paaiškėjo, besiaiškinant įvykio aplinkybes, apie nelaimę buvo pranešta, kaip teigta, tik po penkių minučių, nes jai įvykus, dar bandyta burlaivį apsukti. Nors, kai kurie įgulos nariai, o ją be nelaimėlio sudarė dar keturi vyrai, šoko į Kauno marias paskui R. B. Mesta jam ir gelbėjimosi liemenė, tačiau, kaip teigta specialiosioms tarnyboms, R. B. jos neėmė. O gal jau nepajėgė.

Nors teisėsaugininkai portalui kauno.diena.lt teigė, kad tiriamos visos įmanomos nelaimės versijos, R. B. brolis tikino, kas dingusysis jokio polinkio į savižudybę neturėjo. Tačiau įvykio metu jis, kaip ir kiti jo bendrakeleiviai, buvo neblaivus. Visiems pastariesiems po nelaimės nustatytas didesnis nei 1 promilės girtumas.

Nors kai kurios šios nelaimės aplinkybės (įguloje – tik vyrai, visi – neblaivūs, kelionė per Kauno marias šviečiant mėnesienai) priminė bernvakario šėliojimus, ikiteisminį tyrimą dėl R. B. dingimo pradėję teisėsaugininkai teigė tokių duomenų neturintys. Panašiau, kad tai buvo tik šiaip sau pramoga be jokios priežasties. Be jos vartotas ir alkoholis.

Iš karto po nelaimės trumpai apklaustas burlaivio savininkas, t.y. dingusiojo brolis, neigė ir, kad tai, kas įvyko, buvo kokio nors konflikto ar nesutarimų tarp įgulos narių pasekmė.

Nelaimė įvyko nuplaukus nuo Kauno jachtklubo, kur prasidėjo šio burlaivio kelionė per Kauno marias, apie vieną kilometrą. Tačiau pasitikslinti tai, užregistravus pranešimą apie nelaimę, sekėsi sunkiai. Galiausiai paaiškėjo, kad neaišku, kur tai įvyko. O išsiaiškinus, kad netoli Jakštonių kaimo, esančio Rumšiškių seniūnijoje, kur po nelaimės burlaivis aptiktas dreifuojantis, susidurta su kitomis problemomis.

Ugniagesiams gelbėtojams kartu su policija atskubėjus ten, kelią link Kauno marių pastojo užrakinti vartai, už kurių buvo privatūs sklypai, kurių savininkai ir įsirengė šį užkardą. Anot Rumšiškių seniūnijos atstovų, maždaug prieš šešerius metus, gelbėdamiesi nuo žvejų antplūdžio, naudojantis jų pačių tvarkomu vidaus keliu ir suderinę tai su savivaldybe.

Nors buvo brangi kiekviena minutė, specialiosios tarnybos tąnakt šiuo keliu pasinaudoti negalėjo. Teko važiuoti į už dviejų kilometrų esančias Grabuciškes, kur yra valčių nuleidimo vieta. Ir sugaišta dar apie penkiolika minučių.

O galų gale Kauno mariose sutikus jachtą, mįslingomis aplinkybėmis praradusią vieną savo įgulos narį, pasitikslinta, kad šis iššoko iš jos ties tiltu – maždaug 300 metrų nuo kranto. Anot Rumšiškių seniūnijos atstovų, galimai turėtas galvoje kelyje A1 esantis šiuo metu restauruojamas arkinis tiltas per Kruną, esantis ties buvusia „Bernelių užeiga“.

Kol vyko dingusiojo paieška su minėtais detektyvo elementais, ne kartą susisiekta ir su Kauno policijos budėtojais – o gal į krantą sėkmingai išplaukęs pražuvėlis jau grįžo į savo namus Šilainių daugiabutyje? Tačiau tokios informacijos nebuvo. O netrukus dingo ryšys ir su R. B. broliu. Kaip paaiškėjo vėliau, šio telefonui taip pat įkritus į Kauno marias.

Nieko teigė nematę ir paieškų zonoje sutikti žvejai. Kol apie 2 val. nakties šalia kranto aptikta numesta gelbėjimosi liemenė. Tada R. B. bendrakeleiviai ir pasakė, kad metė šią jam, bet R. B. jos neėmė. Pranešę apie tai policijai, ugniagesiai gelbėtojai tąnakt – apie 3 val. R. B. paiešką nutraukė.

Tačiau sekmadienį, policijos prašymu, vėl ją tęsė. Ir vėl ties Grabuciškėmis, kur pirmyn atgal valtimi išžvalgyti apie šešiolika kilometrų. Po to paiešką su dronais jau tęsė pati policija. Tačiau taip pat be jokio rezultato.

Ieškota R. B. Kauno mariose ir šią savaitę. Ir net šiandien – policijos prašymu, ugniagesių gelbėtojų narai dirbo Kauno mariose nuo 9 iki 12 val. Ir, vos jiems grįžus į komandą, Bendrasis pagalbos centras, portalo kauno.diena.lt žiniomis, sulaukė pranešimo apie ties Grabuciškėmis, netoli valčių įleidimo vietos, pastebėtą žmogaus kūną. Jis aptiktas apie 500 metrų nuo kranto.

Anot Kauno policijos atstovės, rasti palaikai, kuriuos atpažino velionio artimieji, pirminiais duomenimis, – be išorinio smurto žymių.

Radus R. B. kūną, dėl jo dingimo pradėtas ikiteisminis tyrimas bus perkvalifikuotas į tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas ukrainos laikrascio zurnalistui

Tadas ukrainos laikrascio zurnalistui portretas
Is kur jus ten ukrainoje viska apie Kauna zinote?

Egis

Egis portretas
Štai ką daro alkoholis vartojamas plaukiojant burlaiviu ir dar naktį esant pilnačiai, tai jau galima susidaryt tam tikrą vaizdelį apie šiuos "buriuotojus", kad tai apie save labai gerai galvojantys, kad jiem būtent ir "jūra iki kelių", bet atsakingumo ir pagarbos kitam pas tokius vargu, ar įmanoma atrast. Tiek blaivus, tiek ir išgėręs, ar sukonfliktavęs dėl kažko sunkiai tikėtina, kad paskendęs asmuo "pats" būtų naktį iš laivo iššokęs dar plaukiojant Kauno mariose.

Jus rimtai?

Jus rimtai? portretas
"apie nelaimę buvo pranešta, kaip teigta, tik po penkių minučių". 5 minutes neva daug, tarsi po minutes pranesus po kitos minutes jau spec. tarnybos sulektu ir rastu bei spetu isgelbeti. Uzuojauta, kas be ko.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių