Pietus gamtoje nutraukė šūviai: ne kartą teistas šaulys nusikaltimo įrankį įsigijo legaliai

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau, kokiomis aplinkybėmis kevirtadienio vidurdienį Vilijampolėje aidėjo šūviai. Pranešimu apie šį išpuolį Kaune šiandien pradedamos Policijos departamento suvestinės apie birželio 13-osios įvykius šalyje.

Kaip jau pranešta, minėtose suvestinėse teigiama, kad apie 12.05 val. Betygalos gatvėje, esančioje ties Neries ir Nemuno santaka, konflikto metu vyriškis iš šaunamojo ginklo iššovė kelis šūvius. Įvykio metu žmonės fiziškai nenukentėjo, bet sugadintas automobilio stiklas. 1973 m. gimęs įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Iš jo paimtas pneumatinis pistoletas „PM-X“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad šūviais pasibaigęs konfliktas kilo dviem asmenims, vienas iš kurių – nepilnametis, automobilyje valgant kebabus, o trečiajam, vaikštinėjusiam paupy, nepatikus, kad minėta „Mazda“ esą stovi jam ant kelio. Nors, pirminiais duomenimis, ji buvo pasistatyta ne ant jo, o nuošaliau. Tačiau iš krūmų išnirusiam pikčiurnai vistiek užkliuvo, kad „čia privažiuoja visokių“. Todėl jis ir pradėjo šaudyti.

Asociatyvi Freepik.com nuotr.

Apklaustas šiandien pareigūnų, įtariamasis viešosios tvarkos pažeidimu savo kaltę pripažino ir teisinosi norėjęs pamokyti esą taip pat netinkamai besielgusius savo oponentus. Panaudotą pneumatinį pistoletą jis teigė įsigijęs parduotuvėje „Armijai ir civiliams“. Ir pramogai, ir dėl viso pikto.

Nors leidimo įsigyti šį ginklą nereikia, šūviais iš jo išdaužtas „Mazdos“ stiklas. Belieka įsivazduoti, kuo viskas galėjo baigtis, pavyzdžiui, pataikius oponentui į akį.

Duomenų, kad panaudotas pistoletas būtų perdirbtas, teisėsaugininkai neturi.

Įtariamasis išpuolio metu buvo blaivus. Tačiau po sulaikymo buvo uždarytas į areštinę dėl savo kriminalinių uodegų, kurios byloja, kad jis – konfliktinė asmenybė. Šis 51-erių metų asmuo, registruotas Kauno miesto savivaldybėje, – jau ne kartą teistas. Už vagystes, turto sugadinimą, viešosios tvarkos pažeidimą. Už pastarąjį skirtą arešto bausmę jis baigė atlikti šių metų balandžio pradžioje.

Tačiau į teismą dėl įtariamojo suėmimo nebus kreiptasi. Šiandien jis bus paleistas iš areštinės, skiriant švelnesnes kardomąsias priemones. Kaip jau ne kartą rašyta, kadangi viešosios tvarkos pažeidimas, pagal griežčiausią už tai numatytą bausmę priskiriamas nesunkiems nusikaltimams, teismai paprastai suėmimo už jį neskiria. Be to, žmonės šio išpuolio metu nenukentėjo. Nors jaunesnysis apgadintos „Mazdos“ ekipažo narys, kuriam dar tik septyniolika, gali būti pripažintas nukentėjusiuoju. Dėl patirto išgąsčio.

Baudžiamasis kodeksas savo straipsnyje, kuriame numatyta atsakomybė už viešosios tvarkos pažeidimą, skelbia, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamasis viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visi koom

visi koom portretas
kazkokiu neda......u padaru pliauskimas i ta pacia ju /vertybine/ duda nesuprantant kas vyksta ka gan israiskingai apibudino galutynis kom remiantis istoryniais faktais bei logiska vaizduote atsiprasau kad izeidziau tik linkiu dideles uzuojautos ir daugiau mastymo kam tu siandien priklausai siame krytinio laiko tarpsnyje kai visos /vertybes/ yra ne musu pamyslikit zppp=0

taip

taip portretas
svabiniai biorobotu ireminti sionsatanystiniai pacio velnio uzprogramuoti vykdo siu ateiviu valia parduota eizenhauerio uz tehnologijas ir leidima grobt zmones peraugusio i ju grobima ka ir minejo reigans gorbaciovui bet sis nuleido juokais matomai ir jelcieno neinformavo kaip alkoholiku ir tai patogu isibroveliams valyt si /mesla/ kuris skamba isdydziai kaip /homosapiens/ nors homo cia nekvepia uz ka Kristus ir paaukojo save tai ka turim /patys/ prisiprase lieka tik nuosirdi malda uz suklydusius ir Dievo malones tykintiems AMEN -;;-;;-;;-

Algis

Algis portretas
gerai, kad antra puse neturejo kovinio ginklo. Dabar butu straipsnis, kad kazkoki lunatika su airsoft pistoletu nusove, nes palaike tikru ginklu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių