Prokurorų korupcijos byloje kaltinimai pateikti septyniems asmenims: tarp jų – buvęs ministras

  • Teksto dydis:

Teismui perduotoje korupcijos byloje be buvusių prokurorų, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) tyrėjo kaltinimai pateikti ir eksministrui Gintarui Jonui Furmanavičiui, advokatui Ruslanui Mazurovui.

Apie kaltinimus G. J. Furmanavičiui trečiadienį pranešė naujienų portalas „Delfi“.

Tuo metu apie kaltinimus R. Mazurovui BNS informavo prokuratūra, anksčiau pranešime jį įvardijusi tik inicialais.

Kaip antradienį skelbė prokuratūra, Kauno apygardos teismui perduotoje nagrinėti byloje kaltinimai nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, kyšininkavimu, prekyba poveikiu, papirkimu ir piktnaudžiavimu pateikti iš viso septyniems asmenims.

Tarp jų – minėti du asmenys, buvę prokurorai Nerijus Marcinkevičius ir Donatas Puzinas, buvęs FNTT vyriausiasis tyrėjas Nerijus Valatka, praktikuojantis advokatas Šarūnas Mickevičius ir dar vienas privatus asmuo.

Kaltinimai pateikti dėl įvairių korupcinių nusikaltimų, padarytų nuo 2018-ųjų vasaros iki 2020-ųjų pavasario, kurių sumos siekė iki 50 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, minimi prokurorai ir FNTT pareigūnas neformaliai susitikinėjo su advokatu Š. Mickevičiumi ir aptarė jų žinioje esančių ikiteisminių tyrimų eigą, galimybes priimti sprendimus, kuriais suinteresuoti advokato neoficialiai atstovaujami asmenys.

Kaip anksčiau sakė tuometinis generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, įtariamųjų veiksmai „galėjo būti atlikti ypatingai didelę reikšmę turinčiose bylose dėl turto iššvaistymo Ūkio banke, Kreditų unijos bylose“.

Įtarimai taip pat buvo pareikšti prokurorui Ugniui Vyčinui, tačiau jo atžvilgiu tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba buvo nutrauktas nesant pakankamai duomenų, kad buvo padaryta didelė žala.

2020 metų lapkritį N. Marcinkevičius, D. Puzinas ir U. Vyčinas atleisti iš pareigų.

G. J. Furmanavičius ėjo vidaus reikalų ministro pareigas socialdemokrato Algirdo Brazausko vadovautoje Vyriausybėje 2004–2006 metais, vėliau dirbo Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktoriaus patarėju.

2019 metais jis buvo nuteistas laisvės atėmimu už prekybą poveikiu NŽT pareigose, 2021-aisiais Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paliko G. J. Furmanavičiui galioti apkaltinamąjį nuosprendį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas šnyrius

tas šnyrius portretas
visada buvo banditas ir tik banditai ji ministru pastatė Kad vykdytu ju zadanijas. Nenustebino. Nustebino tik kad tiek mažai dalykėlių išlindo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių