Kauno meras: STT teikėme ir toliau teiksime visą reikalingą informaciją

Didžiausio kyšio istorija toliau nagrinėjama teisėsaugos kabinetuose.

Vakar Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) lankėsi Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Miesto vadovas buvo apklaustas tyrime, kuriame figūruoja įtarimų korupcija sulaukęs buvęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas, galimai paėmęs 140 tūkst. eurų kyšį.

Kiek laiko truko mero apklausa, neatskleidžiama.

„Galime patvirtinti, kad vakar meras apklaustas liudytoju. Apklausos nei detalės, nei turinys nėra viešai komentuojami“, – komentavo STT Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Keblienė. Ji pridūrė, kad miesto vadovas apklaustas „taip, kaip ir įprastai atliekant ikiteisminius tyrimus, yra vykdomos liudytojų apklausos, siekiant surinkti tyrimui reikalingą informaciją“.

STT nuotr.

Ketvirtadienį V.Matijošaitis pakomentavo savo vizitą STT.

„Specialiųjų tyrimų tarnyboje trečiadienį lankėmės su kitais kolegomis. Susitikimo tikslas – prisidėti prie rezultatyvaus tyrimo atsakant į klausimus. Per šiuos metus ne kartą viešai ir garsiai sakiau, kad savivaldybė bendradarbiaus su pareigūnais. Nuo pat kovo mėnesio teikėme visus jų prašytus dokumentus bei informaciją. Darome tą ir toliau“, – portalui kauno.diena.lt komentavo Kauno meras.

Nuo pat kovo mėnesio teikėme visus jų prašytus dokumentus bei informaciją. Darome tą ir toliau.

R.Keblienė portalui kaunodiena.lt konkretizavo, kad tarnyba klausimų turėjo ir dabartiniam savivaldybės administracijos direktoriui Tadui Metelioniui, miesto vyriausiajam architektui Nerijui Valatkevičiui, Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantui Abramavičiui bei dar penkiems savivaldybės atstovams. Iš viso apklausti devyni su savivaldybe susiję asmenys.

Tiek savivaldybės atstovų tyrimui prireikė, nes „įprasta praktika, kad vykstant tyrimui apklausiamas ne vienas liudytojas, siekiant surinkti visapusišką informaciją“.

V. Šiliauskas šių metų kovą buvo sulaikytas, po to suimtas ir nelaisvėje praleido beveik du mėnesius.

Jam buvo pareikšti įtarimai paėmus 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno.

STT, Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pasak teisėsaugos, kyšis galimai duotas už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Teisėsaugai pradėjus tyrimą, Kauno miesto savivaldybės taryba V. Šiliauską atleido iš pareigų.

STT buvo nurodžiusi, kad buvo areštuota apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, anot tarnybos, yra „septynženklė“, taip pat buvo areštuota 15 kitam įtariamajam, „Autokaustos“ vadovui, priklausančių nekilnojamojo turto objektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spalvotas

Spalvotas portretas
Spalvoti tvartelio gyvuliai nerimsta.Žino,kad šerikla Vilniuj po rikimų pasibaigs,tai Kauno užsimanė.Čia Laisvės alėjoj vaivorikštes pieš.Pidergofai!

Kaunietis

Kaunietis portretas
Žiniasklaida visiškai susikomprovitavo, ji pati skelbia melagienas, vėliau pati patvirtina, kad tai ką ji skelbia žiniaskalaidoje yra melagienos t.y. ,,Fake news". Pati žiniasklaida skelbia ,,Fake news" ir pati patvirtina, kad ji skelbia ,,Fake news". Kodėl žiniasklaida skelbia ,,Fake news" ? Koks yra ,,Fake news" apie atskirus asmenis selbimo tikslas, šiuo atveju apie V.Matijošaitį ?

kaunietis

kaunietis portretas
Kiek suprantu, prasidėjo konser'VATŲ rinkiminė kampanija...
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių