Teismas nagrinės tarnybos vengiančio šauktinio, laikančio save „suverenu“, bylą

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas pradės nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje save „suverenu“ laikantis asmuo kaltinamas vengęs privalomosios karo tarnybos, jis pats sprendimą motyvuoja religiniais įsitikinimais.

Kaip pirmadienį pranešė Kauno apylinkės teismas, bylos duomenimis, S. V. buvo įrašytas į karo prievolininkų sąrašą ir tris kartus baustas administracine tvarka už karo prievolininkų pareigų nevykdymą.

Asmuo kaltinamas tuo, jog turėdamas pareigą atvykti, susisiekti ir pateikti reikalingus dokumentus, be pateisinamų priežasčių vengė šaukimo į privalomąją karo tarnybą ir nepristatė jokių dokumentų.

„Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamasis nurodė, kad negali atlikti privalomosios karo tarnybos ir laikyti ginklo dėl savo suverenaus tikėjimo. Asmens įsitikinimu, privalomosios karo tarnybos atlikimas pažeistų jo teisę į laisvę bei asmeninę žmogaus neliečiamybę“, – nurodė teismas.

Teismo atstovai BNS patikslino, jog asmuo priskiria save vadinamiesiems „suverenams“.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) yra skelbęs, jog Lietuvoje veikia keliasdešimt „suverenais“ save laikančių asmenų. Kaip teigia žvalgyba, „suverenais“ pasiskelbę asmenys nepripažįsta valstybės institucijų sprendimų ir yra įsitikinę, kad gali nevykdyti teisės aktuose įtvirtintų gyventojų pareigų.

Pirmasis šios bylos teisiamasis posėdis vyks birželio 25 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paslikas

Paslikas portretas
Suvyrėnas ---reiškia ' su vyrais ' , taip sakant ?

/

/ portretas
kaip rasti vyrioko kontaktus kuriam čia teismas bus?

Medali ant kaklo

Medali ant kaklo portretas
Vadindamas bailiu tu manes neimanipuliuosi lyst i ta pragara tapti kazkieno kito marijonete... Tegu politikai eina ir kariauna del savo pelno ir galios...
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių