Teismas nepradėjo nagrinėti R. Jakčio bylos: suprastėjo sveikata, bet į kitą posėdį bus atvesdintas

Kauno apylinkės teismas penktadienį dėl prastos jaunimo mentoriaus Remigijaus Jakščio sveikatos nepradėjo nagrinėti baudžiamosios bylos, kurioje jis kaltinamas dar trijų nepilnamečių tvirkinimu.

„Buvo nuspręsta atidėti bylos nagrinėjimą dėl prastos kaltinamojo sveikatos būklės“, – BNS nurodė teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Pasak jos, penktadienio posėdyje visi asmenys dalyvavo nuotoliniu. Kaltinamojo gynėjui pateikus prašymą, kad nukentėjusieji dalyvautų gyvai, į kitą teismo posėdį nuspręsta pristatyti ir R. Jakštį.

Artimiausias teisiamasis posėdis šioje byloje vyks rugsėjo 18 dieną.

Balandį surengtame pirmajame posėdyje byla taip pat nepradėta nagrinėti, nes R. Jakštys neturėjo gynėjo.

Du kartus dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimų teistas ir šiuo metu kalintis vyras vėl kaltinamas jaunesnių negu 16 metų asmenų tvirkinimu.

Žinomam mentoriui ir moksleivių kelionių į užsienį organizatoriui R. Jakščiui pateikti kaltinimai dėl seksualinio pobūdžio nusikalstamų veikų prieš tris nepilnamečius asmenis.

Šiuos nusikaltimus R. Jakštys kaltinamas padaręs nuo 2018 iki 2020 metų užsienyje ir Lietuvoje. Ikiteisminio tyrimo metu kaltės vyras nepripažino.

R. Jakštys jau atlieka laisvės atėmimo bausmę už kitus seksualinius nusikaltimus prieš nepilnamečius. Nustačius, kad nusikaltimų metu nebuvo recidyvistas, Kauno apygardos teismas balandį įkalinimą jam sušvelnino septyniais mėnesiais, iki pustrečių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pyyyyyyyp

pyyyyyyyp portretas
gal sveika suprastėjo, nes negauna vaikų tvirkinti ?

Bobutė

Bobutė portretas
Na va,,,suprastėjo sveikata'',- pats laikas išleisti pailsėti pas savo kolegą žaliais akiniais.

manau jau visai lietuvai nusibodo ziuret

manau jau visai lietuvai nusibodo ziuret portretas
y slykscias sio pedofilo ir teismu veikas ... vieni kito verti .. toki patys iskrypeliai,,,,
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių