A.Sabonis: reikia laiko ir „Žalgiris“ pradės žaisti

Sparčiai sveikstantis Lietuvos legendinis krepšininkas Arvydas Sabonis prieš Eurolygos atidarymo rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA mielai sutiko pasidalinti mintimis apie naująjį „Žalgirio“ sezoną ir savo sveikatą.

„Be abejonės džiaugiuosi, kad „Žalgiris“ pagaliau turi namus. Šios komandos dėka Kaune tokia arena turėjo būti pastatyta jau seniai. Jau tarybiniais laikais buvo svarstymų statyti naują areną, paruošti projektai, surastos vietos, tačiau nieko taip ir neįvyko. Dėkui šiemetiniam Europos čempionatui. Būtent jo dėka ir buvo susigriebta ir pagaliau darbai užbaigti. Manau, kad jei jo nebūtų, sporto halėje sėdėtume dar ilgai“, - kalbėjo A.Sabonis.

- Simboliška, jog pirmosiose rungtynėse „Žalgirio“ varžovė bus CSKA, su kuria nuožmios kovos vyksta jau kelis dešimtmečius?

- Be abejonės, tai šioms rungtynėms pridės papildomos intrigos. Mačas masina tiek vyresnio, tiek jaunesnio amžiaus sirgalius.

- „Žalgirio“ krepšininkai sunkiai pradėjo šį sezoną. Ko, jūsų nuomone, komandai trūksta?

- Trūksta laiko. Komanda stipriai pasikeitė, ją papildė daug naujų žaidėjų, tad natūralu, kad reikia geriau pažinti vienas kitą, užtrunka susižaisti, priprasti vieniems prie kitų. Tikiu, jog ekipa sukomplektuota gerai. Turi pradėti žaisti.

- Ar šiemetinis „Žalgiris“ turi daug potencialo?

- Manau, kad viskas bus gerai, kai vyrai pradės žaisti. Dabar, mano manymu, komanda dar nežaidžia. Pagal surinktas pavardes „Žalgiris“ šiemet turėtų būti įdomus. Trūksta susižaidimo. Įdomu kiek laiko prireiks, kad ekipa įsivažiuotų.

- Kaip jūsų sveikata?

- Kaip matote, gerai, ranka kišenėje (šypsosi). Jaučiuosi tikrai geriau. Man ramu dėl to, kad daktarai paaiškino, kad anksčiau ar vėliau, tai vis vien būtų atsitikę. Išsiaiškinau, kad „diedukas“ nuo infarkto mirė sulaukęs 80-ies metų. Supratau, kad reikia keisti gyvenimo būdą.

- Ar sunku tai daryti?

- Kaip čia pasakius. Dabar prasidėjo tikrasis gyvenimas (šypsosi). Kelt nieko negali, nešt negali, skubėt taip pat negali.

- Daktarai teigia, kad kai ką vis dėlto galite daryti...

- Oi, TĄ tai galiu daryti kiek noriu (Juokiasi).


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
a idomu kiek laiko reik? 10- 15 metu, ir jau zais? ar dar tik litus ims is kauno savivaldybes? :)))))

to1

to1 portretas
prabusk snargliau. SABAI, SVEIKATOS TAU IR VISADA IŠLIK TOKS LINKSMAS.

Aaa

Aaa portretas
tai dar žalriris nežaidžia ... veltui tada žmonės vakar rinkos į areną ;( Sako jau Eurolyga prasidėjo, o žalgiris dar nežaidžia ;(((
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių