Kaunas olimpiniam atrankos krepšinio turnyrui sako „Taip“

Šiandien ryte Kauno miesto tarybai pristatyta informacija dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prašomų garantijų siekiant Lietuvoje surengti olimpinių žaidynių krepšinio atrankos turnyrą.

Tarybos posėdyje dalyvavo LKF prezidentas Arvydas Sabonis, LKF garbės prezidentas Vladas Garastas, FIBA sporto direktorius Liubomiras Kotleba ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Vakar FIBA vadovai atvyko į Kauną, apžiūrėjo areną, viešbučius bei infrastruktūrą. Jie patikino, kad viskuo yra patenkinti. Norėtume šią atranką surengti Kaune, mieste, kuriame vyko Europos krepšinio čempionato finalinis etapas. Jei rasime dialogą, su Vilniumi nesiderėsime“, – pristatydamas LKF siekius kalbėjo M.Balčiūnas.

Kad galėtų siekti teisės Lietuvoje surengti atrankos turnyrą, LKF privalo iki gruodžio 5-osios į FIBA sąskaitą pervesti 3,5 mln. Šveicarijos frankų (beveik 10 mln. litų). Jei vis dėlto bus pasirinkta kita kandidatūra, šią sumą FIBA grąžintų.

Beveik visas lėšas lietuviai tikisi surinkti iš privačių rėmėjų. Krepšinio vadovai Kauno miesto tarybos prašė neprieštarauti „Kauno energijos“ laidavimui (7 mln Lt.) bei nemokamai atrankos metu skirti “Žalgirio” areną. Šiuos prašymus tarybos nariai sutiko palankiai.

„Esame tikrai viskuo patenkinti, ką išvydome čia, Lietuvoje. Žinome, kad Lietuva – krepšinio valstybė. Vakar Vilniuje turėjome susitikimą su svarbiausiais jūsų valstybės sportui vadovaujančiais asmenimis. Jie patvirtino, kad šalis labai nori surengti šį renginį. Lietuvos krepšinio federacija dirba puikiai ir tai įrodė ne tik puikiai suorganizuotas Europos čempionatas, tačiau ir ankstesni čia įvykę renginiai“, – pagyrų mūsų šalies krepšinio vadovams negailėjo L.Kotleba.

„Kaunas yra pajėgus suorganizuoti tokius renginius. Tikiuosi, kad Europos krepšinio čempionato metu įgyta patirtis pagelbės organizuojant dar aukštesnio lygio renginius. Taip pat viliuosi, kad įkvėpta šios sėkmės, šalies krepšinio federacija galiausiai nuspręs iš sostinės persikelti į Kauną. Tai būtų tikrai graži iniciatyva“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Džiaugiuosi, jog jau šią akimirką esame visiškai pasirengę. Dabar belieka tik laukti dienos, kai FIBA paskelbs savo verdiktą“, – kalbėjo LKF prezidentas Arvydas Sabonis, pasidžiaugęs, kad Kaunas dar kartą įrodė, jog yra krepšinio miestas.

Kol kas lietuvių šansai pasikviesti 12 atrankos varžybose dalyvausiančių rinktinių vertinami bene geriausiai. Pagrindine konkurente yra laikoma Makedonija, kurios kandidatūrą palaiko šios Balkanų šalies vyriausybė. Norą surengti atranką taip pat yra pareiškę egzotiškosios Angolos ir Venesuelos valstybės.

Atrankos turnyras numatytas 2012-ųjų liepos 2–8 dienomis. Jame be Lietuvos dalyvaus Makedonija, Graikija, Rusija, Angola, Dominikos Respublika, Jordanija, Pietų Korėja, Naujoji Zelandija,  Nigerija, Puerto Rikas bei Venesuela. Londono olimpiados krepšinio varžybos prasidės liepos 27-ąją.

FIBA verdiktas, kam atiteks olimpinio vyrų krepšinio atrankos turnyro šeimininkų teisė, paaiškės gruodžio 11 dieną.


Šiame straipsnyje: LKFSabonisatrankos turnyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Ar "Kauno energija" šią laiduojamą 7mln.litų sumą "palaidos" mokesčių mokėtojų sąskaitose?

Klausimas 2

Klausimas 2 portretas
Ar Kupčinskas sugražintas į sostą tam,kad viską duotų darmai?

klausimas

klausimas portretas
visiskai neaisku , nejaugi geriausias Sabo ir buratino draugas bei Ziegzdriu psichuskes pacientas Barscius per spaudos konferencija blefavo del savo kombikormo grupeles jiems neva '' skolinamu '' 10 mln. litu ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių