„Sartai 2012“ lenktynių dalyviai pasiryžę lenktyniauti šeštadienį

Tradicinės žirgų lenktynės „Sartai 2012“, kaip ir buvo planuota, įvyks šį šeštadienį, vasario 4-ąją, ir joms yra jau pasirengę tiek sportininkai, tiek organizatoriai. Tokios nuomonės laikosi į skubų posėdį antradienį susirinkę varžybų organizacinio komiteto nariai, Žemės ūkio ministerijos atsakingi darbuotojai, veterinarijos specialistai.

Posėdį teko skubiai sušaukti kai kuriuose žiniasklaidos leidiniuose bei interneto portaluose šios dienos rytą pasirodžiusių pranešimų apie neva dėl didelio šalčio atidėtas lenktynes ar net jų nukėlimą savaitei.

„Paskelbta tokia niekuo nepagrįsta informacija daro didelę žalą ne tiek lenktynių organizatorių prestižui, kiek patiems sportininkams ir, bene svarbiausia, žiūrovams, jau suplanavusiems savo savaitgalį, - varžybų spaudos centrui sakė šventę “Sartai 2012„ rengiančios “Promo events„ direktorius Darius Jonušis. - Juolab, kad lenktynės sėkmingai vykdavo ir spaudžiant didesniems šalčiams. Pavyzdžiui, prieš dvejus metus Dusetose lenktynių dieną buvo 25 laipsniai žemiau nulio. Visą šį šurmulį sukėlė žiniasklaidoje gandrų žudynėmis liūdnai pagarsėjęs Vytenis Neverdauskas ir jo kolega Arūnas Cicėnas. Šie du piliečiai yra ir žirgų savininkai, o mus pasiekė žinios, kad jų augintiniai lenktynėms dar neparengti. Todėl, vadovaudamiesi išskirtinai savo ambicijomis, jie stengiasi bet kokiomis priemonėmis lenktynes sužlugdyti. Visi, bent kiek susiję su žirgų sportu žmonės, yra pasipiktinę tokiomis manipuliacijomis. Tikiuosi, kad šias pavardes prisimins ir žiūrovai, kuriuos buvo bandoma apgauti“.

Pasak pranešimo spaudai, į paskleistą dezinformaciją kaip mat sureagavo ir žirgų lenktynių dalyviai. Organizacinis komitetas gavo Respublikinės lenktyninių žirgų lygos vadeliotojų ir augintojų pasirašytą laišką, kuriame teigiama, jog, apklausus ne tik Lietuvos, bet ir iš Estijos atvykstančius vadeliotojus, jų nuomone lenktynės turėtų vykti numatyta data, ir taip pat nematoma jokių priežasčių jas atidėti.

Posėdyje kalbėjęs šventės „Sartai 2012“ organizacinio komiteto pirmininko pavaduotojas Arūnas Jurgaitis pritarė lenktyninių žirgų lygai ir pabrėžė, kad sprendimus dėl lenktynių vykdymo įgaliotas priimti tik komitetas, o ne pavieniai asmenys ar organizacijos.

Kaip ir planuota, Dusetų žirgyno hipodrome tradicinės žirgų lenktynės „Sartai 2012“ įvyks šeštadienį, vasario 4 d., o lenktynės lydintys renginiai atvykusius žiūrovus pakvies įsijungti į jų šurmulį jau 10 valandos.


Šiame straipsnyje: Sartai 2012

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neziniuke

Neziniuke portretas
Ne nu ar zmones nori nelaimiu? Tegul lenktyniauja vasara, ne nu isviso ziema sugalvojo!!! Isviso tokias lenktynes reikia uzdrausti, ne nu tempti sunku vezima ir jojika, ne nu - lygis.

na va

na va portretas
tik beprociai gali per speigus rengti lenktynes
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių