Dėmesio centre – muzikuojantis dviratis: greitai pasirodys ir žinomi atlikėjai

Uostamiesčio pietinėje dalyje daugiabučių namų kiemuose, taip pat parkuose ir įvairiose kitose erdvėse vyksta neįprasti muzikiniai pasirodymai. Ant Žvejų rūmų komandos sukurto elektrinio triračio dviračio važiuodami atlikėjai ne tik groja prie jo pritvirtintais instrumentais, bet ir dainuoja.

Žadama, kad rugpjūtį pasirodymai tęsis ir miesto centre, o muzikuos žinomi Lietuvos atlikėjai.

Žvejų rūmų renginių režisieriaus Karolio Pronckaus teigimu, pasirodymai liepą vyko beveik kiekvieną savaitgalį, jų laikas priklausydavo nuo oro.

„Rugpjūtį bus ne mažiau dešimties pasirodymų. Iki šios dienos buvome daugiau pietiniame rajone, gal dabar daugiau būsime centre. Turėsime ir žvaigždžių. Negaliu jų dar atskleisti“, – mįslingai kalbėjo K. Pronckus.

Tad artimiausias renginys planuojamas rugpjūtį. Anot K. Pronckaus, muzikuojantį dviratį klaipėdiečiai ir miesto svečiai išvys ir per Jūros šventės eiseną. Manoma, kad dviratį vairuos Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius.

Šiuo dviračiu Žvejų rūmų komanda važiavo ir sostinėje vykusioje Dainų šventėje. Tai buvo tarsi Klaipėdos simbolis.

Iki šiol pasirodymais džiugino Klaipėdos brass kvintetas, Pilies teatras, Pantomimos teatras, atlikėjai Žyginta Jašinskaitė ir Mindaugas Putna.

„Įdomiausia buvo pietiniame rajone važiuoti tarp daugiabučių. Tarsi ir nėra žmonių, bet matai balkonus, kai moteris, džiaustanti rūbus, pamato, ir tai ją nustebina. Tokia emocija fiksuojama tik pastebėjimu, sunku ją užfiksuoti telefonu ar kadru, bet tai nudžiugina, sukuria savotišką atmosferą“, – pasakojo pašnekovas.

Šiuo dviračiu Žvejų rūmų komanda važiavo ir sostinėje vykusioje Dainų šventėje. Tai buvo tarsi Klaipėdos simbolis.

„Dviratis modifikuotas ir dabar jau yra visiškai paruoštas, turi signalinius ženklus, garsines sirenas ir vandenį, kuriuo gali apipurkšti ratu esančius žiūrovus, turi ir šviečiantį signalą, kuriam reikia kuo daugiau prietemos. Matėme, kokia reakcija, kai močiutės, laukdamos autobuso, pasakė, kad geriau įlips į kitą, paklausys koncerto. Tai yra geriausias įvertinimas, kai gali „pramiegoti“ autobusą dėl pasirodymo“, – teigė K. Pronckus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių