„A la luna“: mėnulio šviesoje – S. Brightman kūriniai ir populiariosios klasikos šedevrai

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 10 d. 21.30 val. istorinėje Pauliaus Lindenau laivų statykloje įvyks įspūdingas muzikos, šviesų ir istorijų šou „A la luna“. Šiame renginyje susipins žinomos dainininkės Sarah’os Brightman kūriniai ir populiarios klasikinės muzikos šedevrai. Tikimasi, kad vakaro scenografiją papildys ir dažnas Klaipėdos festivalio renginių palydovas – mėnulis, kuris dar labiau sustiprins ypatingą renginio atmosferą. Muzikos kūriniai, atliekami ant marių kranto, žada palikti neišdildomą įspūdį klausytojams.

Elingas ruošiasi papasakoti labai romantišką, spalvingą ir muzikalią istoriją. Spektaklyje dainuos žinomi Lietuvos solistai: Rita Petrauskaitė, Beata Ignatavičiūtė ir Merūnas Vitulskis. Gros Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) orkestras, diriguojamas maestro Martyno Staškaus. Šį didžiulį ir įspūdingą muzikos, šviesų ir istorijų šou kuria talentingi kūrėjai: režisierė Rūta Bunikytė, dirigentas Martynas Staškus, kostiumų dailininkė Kotryna Daujotaitė, šviesų dailininkas Andrius Stasiulis, vaizdo projekcijų dailininkė Vesta Obolevičiūtė, choreografė Inga Briazkalovaitė.

Žada nepamirštamą šou

KVMT vadovė Laima Vilimienė atskleidė, kad idėja surengti muzikos, šviesų ir istorijų šou „A la luna“ kilo iš didelės pagarbos dainininkės S. Brightman talentui ir išskirtinumui. S. Brightman yra pasaulyje pripažinta kaip viena išskirtiniausių sopranų, turinti unikalų balsą ir savitą atlikimo stilių. Ji baigė klasikinio vokalo studijas ir išbandė įvairius dainavimo stilius – nuo operinio, miuziklų iki pop muzikos.

Klaipėdos festivalio meno vadovė L. Vilimienė pažymėjo, kad S. Brightman muzika yra moteriška, paslaptinga ir elegantiška, kibirkščiuojanti įvairiomis spalvomis, todėl ji negali nesužavėti klausytojų. „Mėnulis (La luna) įkvėpė surengti reginį, kupiną paslapties ir grožio, ant marių kranto. Elingo scenos ir dažno vakaro renginių palydovo mėnulio derinys, kartu su nuostabia muzika, žada nepamirštamą muzikos, šviesų ir istorijų šou“, – sakė ji.

Mūsų siekiamybė ne kopijuoti S. Brightman, o atskleisti čia dainuojančių solistų balsų grožį.

Atskleisti balsų grožį

Anot dirigento Martyno Staškaus, „A la luna“ – puikus KVMT pasirinkimas bei galimybė atskleisti, kokios profesionalios yra šio teatro solistės R. Petrauskaitė ir B. Ignatavičiūtė, puikiai dainuojančios įvairią muziką. „Solistas Merūnas Vitulskis – taip pat labai populiarus ir publikos mylimas. Žinant įtemptą jo darbų grafiką, laikau didžiule sėkme, kad pavyko jį prisikviesti. M. Vitulskis tarp kitų kūrinių Klaipėdoje dainuos ir Kalafo ariją „Nessun dorma“ (Niekas nemiega) iš Giacomo Puccini operos „Turandot“, kuri pagal siužetą ir yra atliekama naktį. Žinomas solistas taip pat padainuos duetų su R. Petrauskaite“, – akcentavo maestro M. Staškus. „Lai neįsižeidžia S. Brightman, tačiau Lietuvos dainininkai, atlikdami žinomus kūrinius, kartais pranoksta originalus. Ir tame nematau nieko blogo. Mūsų siekiamybė ne kopijuoti S. Brightman, o atskleisti čia dainuojančių solistų balsų grožį.“

Sarah Brightman. Vikipedijos nuotr.

Daugiau nei trys oktavos

S. Brightman – tai garsioji anglų sopranė, aktorė, dainų autorė ir įrašų prodiuserė. Ji gimė 1960 m. rugpjūčio 14 d. Berkhamstede, Hertfordšyre, Anglijoje. Sarah'os karjera prasidėjo dar vaikystėje, tačiau tarptautinį pripažinimą ji pelnė vaidindama Andrew Lloyd Webber miuzikluose, tokiuose kaip „Operos vaiduoklis“ ir „Katės“.

S. Brightman yra žinoma dėl savo plataus vokalinio diapazono, apimančio daugiau nei tris oktavas. Ji taip pat išsiskiria savo gebėjimu derinti klasikinę ir pop muziką, kurdama unikalų ir įsimintiną skambesį. Per savo karjerą ji išleido daugybę sėkmingų albumų, tokių kaip „Dive“, „Fly“, „Timeless“, „Eden“ ir „Harem“. Jos albumai buvo parduoti daugiau nei 20 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje, o  teatrališki ir kerintys koncertai jaudino ir žavėjo šimtus milijonų klausytojų ir TV žiūrovų. S. Brightman dainavo kartu su Jose Carreras'u, Placido Domingo, Andrea Bocelli'u ir kitais žymiais atlikėjais bei pelnė daugiau kaip 180 auksinių bei platininių apdovanojimų daugiau kaip 40 pasaulio šalių.

Vienas iš jos populiariausių albumų „A la luna“ ir įkvėpė Klaipėdos festivalio kūrėjus surengti reginį, kuris derėtų su šio albumo dvasia. S. Brightman muzika yra žinoma dėl savo emocinės gilumos, melodijų grožio ir įspūdingų vokalinių atlikimų, todėl ji ir žavi klausytojus visame pasaulyje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

keisk boba

keisk boba  portretas
va tokia mergike storuli tau tiktu,o nebta peniukslė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių