Klaipėdiečiai džiūgavo stebėdami laivų paradą

Po metų pertraukos Klaipėdos uosto akvatorijoje surengtas laivų paradas parodė, kad klaipėdiečiai pamėgo šį renginį ir jo labai laukia. Šis renginys tapo ryškiausiu vasaros sezono pradžios šventės akcentu.

Laivų paradas, kurį finansuoja Klaipėdos savivaldybė, šįkart buvo 13-asis, tad nenuostabu, kad jis pakartojo tradiciją – kol dar buvo šviesu, nuo kranto ir iš laivelių žmonės Kuršių mariose galėjo stebėti uosto vilkikų pasirodymą. Neretai jis vadinamas vilkikų šokiu.

Kitas tradicinis uostininkų surengtas pasirodymas – uosto locmanų laivų sveikinimas žiūrovams, juos stebintiems krantinėje.

Tokie vaizdai užburia, o mažus berniukus skatina svajoti apie laivavedžio profesiją.

Apie 21 val. mariose pradėjo plaukioti laivų parado dalyviai, tačiau gražiąsias savo iliuminacijas jie įjungė tik tada, kai sutemos apgaubė miestą.

Šiemet, kaip ir kaskart, žiūrovai labiausiai laukė būtent šios laivų parado dalies ir ji nenuvylė. Parade registravosi dalyvauti per pusšimtis laivų, tačiau mariose jų buvo kur kas daugiau, plaukė ir nesiregistravusieji.

Didesnieji turėjo gausias įgulas, jais plaukę žmonės mojavo ir kaip tik išmanė išradingai sveikino stovinčiuosius krante.

Šiemet ypač akį traukė elektriniai vandens autobusai, plaukimo kuriais malonumą jau pernai išbandė nemaža dalis klaipėdiečių.

Smagiai laiką leido ir tie, kam nusišypsojo laimė laivų paradą stebėti iš jame dalyvavusio „Smiltynės perkėlos“ kelto.

Vaikus ypač pradžiugino laivelis su papuošta Kalėdų eglute ir pačiu Kalėdų seneliu.

Solidžiai atrodė Klaipėdos universiteto mokomieji laivai „Brabander“ ir „Odisėja“. Marios pasipuošė mirgančiais, šviečiančiais, gera įgulų nuotaika pasipuošusiais laivais.

Šiemet renginio žiūrovų laukė staigmena – pasibaigus laivų pasirodymams ties Smiltynės kurhauzu iššauti dangų ir marias nušvietė įspūdingas fejerverkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anksciau

Anksciau portretas
Ne tik laivų paradas, bet ir džiazas buvo, taip, kad laiku klaidą ištaisė nes pernai laivų parado nebuvo

auksinis kardas

auksinis kardas portretas
sėkmės visiems, kurie dalyvavo ir sukūrė jaukia aplinką

suoper

suoper portretas
Liuks gerai, reikia miestui atsigauti.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių