Sukurti staigmeną – ir gėlių puokštėmis, ir šypsenomis

  • Teksto dydis:

Jau beveik aštuonerius metus gėlių salonas „Ordigo gėlės“ plečia savo klientų ratą, išpildydami kiekvieno atėjusiojo norus bei išskirtinėmis gėlių puokštėmis pradžiugindami jų artimuosius. Stengiamasi, kad čia užsukę pirkėjai visada jaustųsi laukiami tarsi namuose, o išeitų ne tik su mėgstama puokšte, bet ir šypsena.

Klientus pasiekia visur

Šiame gėlių salone dirbanti komanda visada orientuojasi į kokybę bei stengiasi dėl kiekvieno kliento.

Pasak „Ordigo gėlės“ savininkės Ovidijos Mataitytės, fizinė parduotuvė Klaipėdoje yra Taikos prospekte, tačiau klientai aptarnaujami visame pajūrio regione.

„Mes esame mažas šeimos verslas, stengiamės, patys dirbame ir kurjeriais. Teikiame gėlių pristatymo paslaugą, turime elektroninę parduotuvę, kurią sėkmingai vystome ir plečiame. Mūsų fizinė parduotuvė – Klaipėdoje, Taikos pr. 58. Mūsų puokštės – įvairios – ir didelės iki XXL dydžio, ir mažesnės. Stengiamės įgyvendinti kiekvieno kliento norą, tiek mažiausią, tiek ir patį didžiausią“, – sakė O. Mataitytė.

Dažniausi pirkėjai – vyrai, atvykstantys užsakyti puokščių savo mylimoms moterims.

„Ką reklamuojame, tą ir parduodame. Orientuojamės į visus klientus, bet tikrai turime tokių, kurie labai mėgsta didžiąsias puokštes, tad dažnas mūsų klientas taip palepina savo moterį“, – pastebėjo pašnekovė.

Ovidija Mataitytė. „Ordigo gėlės“ nuotr.

Salone laukiamas kiekvienas

O. Mataitytė taip pat pasidalijo viena ironiška situacija, kuri nutiko klientui užsisakius didžiulę puokštę.

„Kadangi gaminame itin dideles puokštes, klientus dažnai informuojame, kad jos – tikrai didelės ir kad neatvažiuotų mažu automobiliu bei turėtų omenyje, kad mes ir patys galime pristatyti. Tačiau buvo juokinga situacija, kai klientas atvažiavo prabangiu dviviečiu automobiliu, tad išėjo taip, kad priekyje važiavo „Lamborghini“, o mes jam iš paskos savo automobiliu vežėme gėles“, – prisiminė moteris.

Stengiamės įgyvendinti kiekvieno kliento norą.

„Ordigo gėlės“ duris atvėrė beveik prieš aštuonerius metus. Anot O. Mataitytės, darbuotojų kaita pradžioje buvo tikrai nemaža, kol buvo rasta komanda, su kuria gera dirbti.

„Esame mažas šeimos verslas, tad šiuo metu dirba tik mūsų šeimos nariai. Nors mūsų komanda nėra didelė, atiduodame visą savo širdį. Tai yra mūsų vertybė, kad dirbame ir stengiamės dėl savo šeimos. Šio salono atidarymo kalboje visiems susirinkusiems sakiau, kad atidarėme neeilinio gėlių salono duris, bet „Ordigo“ šeimos namus, kuriuose kiekvienas bus laukiamas. Jūsų visada lauks mama, draugė, sesė. Aš esu savininkė, pati dirbu kiekvieną dieną, įdedu daug pastangų, kad kiekvienas čia jaustųsi laukiamas, kaip namuose“, – tikino O. Mataitytė.

Džiaugsmas: gėlių salone „Ordigo gėlės“ pirkėjams siūlomos įvairių spalvų ir dydžių puokštės. „Ordigo gėlės“ nuotr.

Klaipėdiečiams – netikėtos dovanos

Kartais salonas įgyvendina ir savo su kolegomis sumanytas įvairias gerumo iniciatyvas, kuriomis džiugina praeivius, dalindami dovanėles.

„Pirmas toks renginys buvo, kai kartu su desertų studija „La Farine“ susivienijome ir į rožinį vežimėlį sudėjome tulpes, makarunus ir išleidome po miestą vaikinukus dalinti dovanėles moterims prieš kovo 8-ąją. Antras, kai dviem merginoms sukūriau sukneles iš gėlių. Merginos tada dalijo baltas rožes ir taip pat makarunus. Sulaukėme labai daug gražių žodžių, šypsenų, buvo daug gerų emocijų. Visiems labai patiko, tad sakėme, kad kartosime tol, kol matysime tokias geras reakcijas iš miestiečių“, – pažadėjo pašnekovė.

Staigmenos: vaikinai buvo pakviesti pradžiuginti dovanomis klaipėdietes kovo 8-osios proga. „Ordigo gėlės“ nuotr.

Artimiausiu metu panašių staigmenų neplanuojama, tačiau neatmetama tikimybė, kad tai gali nutikti bet kada.

„Konkretaus plano nėra. Kai pajuntame norą dalintis, nustebinti, kai randame gražesnę, didesnę idėją, mes nieko nelaukiame, imame ir padarome. Dažniausiai apie visas tokias akcijas, konkursus dalinamės savo socialiniuose tinkluose. Tad konkrečios datos nėra, bet akyliausi mūsų stebėtojai to nepraleis“, – akcentavo O. Mataitytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių