Dviračiu važiuoti saugiau nei paspirtuku?

Remiantis pareigūnų pateikta statistika, į eismo įvykius patenkantys dviratininkai susižeidžia kur kas rečiau nei elektrinių paspirtukų vairuotojai. Nuo metų pradžios iš viso mieste užfiksuota 14 eismo įvykių, kuriuose figūravo dviratininkai ir paspirtukininkai, jų metu susižalojo tik vienas dviratininkas ir net penki elektrinių paspirtukų vairuotojai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kelių policijos skyriaus duomenimis, uostamiestyje nuo balandžio pradžios iki gegužės 15 d. užregistruoti 4 eismo įvykiai, kuriuose dalyvavo dviratininkai, ir 5 eismo įvykiai, kuriuose figūravo paspirtukininkai.

Per šiuos įvykius dviračių vairuotojai nenukentėjo, bet susižeidė trys paspirtukais važiavę asmenys.

Klaipėdos AVPK Kelių policijos viršininkas Aurelijus Jankauskas teigė, kad visi eismo įvykiai ir jų aplinkybės analizuojamos atskirai, tačiau dažniausiai eismo saugumas priklauso nuo pačių vairuotojų sąmoningumo, atidumo ir atsargumo.

„Susidūrimų priežastys keletą pastarųjų metų išlieka panašios: susidūrimai tarpusavyje ar su pėsčiaisiais, susiduria su mašinomis, kirsdami važiuojamąją kelio dalį, pasitaiko, kai atsitrenkia į stovinčius, dažniausiai kiemuose ar aikštelėse paliktus automobilius“, – aiškino A. Jankauskas.

Pareigūnų teigimu, tiek dviratis, tiek paspirtukas yra ekologiškos ir šiltuoju metų laiku geros pakaitinės transporto priemonės.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovai teigė, kad eismo saugumui, taip pat ir dviračių bei elektrinių mikrojudumo priemonių, policijos pareigūnai skiria didelį dėmesį.

„Klaipėdos bendruomenės pareigūnai nuolat rengia susitikimus su įvairaus amžiaus nepilnamečiais švietimo ir ugdymo įstaigose. Apie dviračių ir paspirtukų eismo saugumą nuo šių metų pradžios uostamiesčio mokyklose pareigūnai pravedė virš dvidešimties mokymų“, – teigė komunikacijos poskyrio atstovai.

Pareigūnai primena, kad dviračiu ar elektriniu paspirtuku važinėjantys asmenys privalo laikytis Kelių eismo taisyklių, padauginus alkoholio važiuoti taip pat yra draudžiama, leidžiama alkoholio riba – 0,4 promilės, kaip ir automobilių vairuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasipiktines idiote

pasipiktines idiote portretas
Greta Namantkevic kurwa, kokio by.b.io tu musu klausineji ar geriau vaziuoti dviraciu ar paspirtuku..? Klausimas. Ar sita pridurke Greta yra zurnaliste? Delioja klaustukus kur nera jokio reikalo juos delioti. vienu zodziu didele DEBILE. Redaktoriai vyk tu ja n.a.c.h.u.i is darbo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių