Gyventojai griebiasi už širdies: išpuoselėtus gėlynus žmonės paverčia šunų tuštinimosi vieta

Gyventojai, patys tvarkantys daugiabučių aplinką, kiekvieną kartą griebiasi už širdies, kai jų išpuoselėtus gėlynus žmonės paverčia šunų tuštinimosi vieta. Vieni smaigsto lenteles, kiti aptveria gėlynus tvorelėmis. Tačiau kartais negelbsti jokios priemonės.

Įsmeigė lentelę

Liepų gatvėje daugybę metų gyventojai fasadinėje pastato pusėje prižiūri gėlyną. Kasmet čia sužydi piliarožės.

Žmonės, matyt, jau ne kartą krapštę iš gėlyno šunų išmatas, nusprendė įsmeigti lentelę su perspėjimu – prašoma nevedžioti keturkojų tuštintis į svetimus gėlynus.

„Man žandikaulis atvipo, kai prieš kelias dienas išvydau pusamžį vyrą, savo šunį šikinantį tiesiai šiame gėlyne, po šia lentele“, – pasakojo situacijos liudininkė.

Moteris anksčiau buvo atkreipusi dėmesį, kad namo gyventojai stengiasi palaikyti tvarką.

Būta atvejų, kai bendrijos, įteisinusios sklypų ribas, nuspręsdavo neleisti šunų mylėtojams po daugiabučio langais vedžioti šunis.

„Kiekvienais metais pravažiuodama grožiuosi čia auginamomis piliarožėmis. Tačiau tai, ką išvydau, mane pribloškė. Šunį vedžiojo inteligentiškos išvaizdos pagyvenęs vyras. Žmogus, dėvintis baltus marškinius ir kostiumo kelnes, atrodė inteligentiškai, tačiau, pasirodo, jis yra absoliutus storžievis. Stovėjo ir išdidžiai žiūrėjo, kaip gėlyne po lentele jo šuo krauna krūvą“, – pasakojo moteris.

Draudžia dergti ir pastatus

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis patikino, kad situacija yra dviprasmiška.

„Iš vienos pusės, jei lentelė su užrašu nesuderinta su savivaldybe, ji yra niekinė. Daug kas mėgsta prismaigstyti tokių lentelių. Jei jos padeda, tai tik kultūringesniam žmogui – toks paskaito ir patraukia šunį. Kitiems jos jokio poveikio nedaro. Tačiau vis tik yra teisės aktas, kuris draudžia tuštintis gėlynuose“, – kalbėjo M. Poimanskis.

Gyvūnų laikymo Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijos gyvenamojoje vietovėje tvarkos aprašo 39 punktas byloja, kad šunų laikytojai, vaikščiodami su savo gyvūnais augintiniais viešojoje vietoje, įskaitant gatves, neturi leisti jiems šlapintis ant pastatų, laikinų statinių, skulptūrų, aplinkos meno kūrinių, tuštintis ir šlapintis gėlynuose.

Priminė taisykles

Aiškėja, kad nesvarbu, ar šeimininkas renka augintinio išmatas, ar ne, jis tiesiog neturėtų leisti gyvūnui tuštintis ir šlapintis bet kur.

„Tačiau nėra teisės akto, draudžiančio šunims tuštintis. Draudimai yra šunų vedžiotojams. Šunis draudžiama vedžioti Skulptūrų parke, nes ten yra kapinės. Draudžiama vedžioti paplūdimyje, išskyrus šunų paplūdimį, kuris yra šalia molo“, – paaiškino M. Poimanskis.

Būta atvejų, kai bendrijos, įteisinusios sklypų ribas, nuspręsdavo neleisti šunų mylėtojams po daugiabučio langais vedžioti šunis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>nebešiks niekada

>nebešiks niekada portretas
O kaip tau molotovo kokteilis į langis , už tokius pasiūlymus? Tiktu?

...

... portretas
Klausimas Kas leido nusavinti valstybinę žemę? Išsipirk , atsitverk ir tada neverk.

Siaubas su tais šunų augintiniais ,ne šuo kaltas ,o idiotas

Siaubas su tais šunų augintiniais ,ne šuo kaltas ,o idiotas  portretas
Skulptūru parke visur sudeta ženklu ,kad draudžiama su šunimis ,tai nee juk visi aplinkiniai šuniuku myletojai veda ten augintinius šikinti ,arba i vaiku ligonines kiema atveda vaikams skveriuka nušikti .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių