Klaipėdoje naujus lauko treniruoklius įrengs ne visur

Žolynų gatvėje netoli dviračių tako esantis treniruoklis, skirtas visiems norintiems sportuoti, – sulūžęs ir nebenaudojamas. Nors gyventojai reikalauja jį sutvarkyti, tačiau valdininkai naujo įrengti neketina ir planuoja senąjį tiesiog demontuoti. Lauko treniruokliai dabar įrengiami tik įgyvendinant didesnius laisvalaikio erdvių atnaujinimo projektus.

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus patarėjas Algis Gaižutis aiškino, kad pastaraisiais metais miesto viešosiose erdvėse lauko treniruokliai įrengiami įgyvendinant didesnės apimties projektus.

„Įrengėme treniruoklius rekonstruodami Danės skverą, taip pat Ąžuolyno giraitėje, Rumpiškės kvartale, take tarp Gedminų gatvės ir Taikos prospekto, naujoje laisvalaikio erdvėje Giruliuose. I. Simonaitytės g. 16 bei Nendrių g. 7, įgyvendinant dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvas, taip pat buvo įrengti treniruokliai“, – paaiškino A. Gaižutis.

Šiais metais taip pat planuojama realizuoti dar vieną laisvalaikio erdvės projektą Paupių mikrorajone, kur taip pat bus įrengti ir lauko treniruokliai.

Seniau mieste atsiradusiose pavienėse treniruoklių aikštelėse, tokiose kaip esančioje Žolynų gatvėje, jei sulūžta lauko treniruokliai, suremontuoti dažniausiai jų nebepavyksta, todėl juos tenka demontuoti.

„Žolynų gatvėje esantis treniruoklis seniai pastatytas bendruomenių lėšomis, ir nebuvo priskirta, kas jį turėtų prižiūrėti. Todėl, kai tokie sugenda, juos belieka tik išmontuoti, o šiuo metu savivaldybė naujus įrenginėja tik laisvalaikio zonose“, – aiškino patarėjas.

Kaip teigė A. Gaižutis, lauko treniruoklių aikštelių kainos priklauso nuo įrenginių pobūdžio, įrangos kiekio ir kitų dalykų.

„Pavyzdžiui, septynias skirtingas raumenų grupes stiprinančių treniruoklių ir vieno treniruoklių komplekso įrengimas Nendrių gatvėje kainavo apie 21 tūkst. eurų“, – teigė patarėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių