Klaipėdos piliavietėje įrengs kameras

Uostamiesčio politikai nusprendė skirti kiek daugiau lėšų nei planuota piliavietėje vykstantiems darbams sėkmingai pabaigti. Neplanuotus kelis tūkst. eurų tenka atseikėti todėl, kad dalyje jau baigiamų atstatyti ir įrengti patalpų įsikursiančiose muziejinėse patalpose prireikė pastatyti vaizdo stebėjimo kameras.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Klaipėdos savivaldybės taryba pritarė siūlymui skirti papildomus 5 tūkst. eurų Rytinės kurtinos ir Antrojo pasaulinio karo laikų dažų (kuro) sandėlio patalpų atstatymui ir pritaikymui visuomenės reikmėms.

Uostamiesčio savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės teigimu, šie pinigai reikalingi atstatytose patalpose užtikrinti muziejinių erdvių apsaugą.

E.Jurkevičienė paaiškino, jog Rytinės kurtinos ir Antrojo pasaulinio karo laikų dažų (kuro) sandėlio patalpos, kuriose bus įkurtos muziejinės erdvės, yra pereinamos, o Rytinės kurtinos daugiafunkcinė salė su kavinės patalpomis bus išnuomotos, todėl čia būtina įrengti signalizaciją.

Rytinės kurtinos atstatymo darabi jau pasiekė finišo tiesiąją ir netrukus turėtų būti baigti. Savivaldybė taip pat jau pradėjo ieškoti nuomininko konferencijų salei ir kavinei.

Konkursą laimėjęs nuomininkas čia įsikurs penkmečiui.

Prie šio, beveik 4,5 mln. eurų vertės projekto Klaipėdos savivaldybė prisideda kiek daugiau nei 2 mln.

Iš Europos Sąjungos fondų lėšų gauta daugiau nei 2,3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kebabas

Kebabas portretas
Kodėl nuomos sutartyje negalima numatyti, kad nuomininkai įrengtų kameras? Juk kebabinė gaus pelną, tegu investuoja truputį.

Viktorija

Viktorija portretas
Kodėl tos didžiulės aikštės netvarko.Juk ten vasarą galėtų puikiausiai įvairūs renginiai vykti o kai jų nėra -mašinas susistatyti.Ir miesto vaizdas būtų gražesnis.Labai akis bado buvęs "Baltijos" kino teatras.Kiek dar jis ten stūksos ,kaip koks vaiduoklis.

Javol

Javol portretas
Negi, "projektuotojai",nesuprojektavo(???),signalizacijos,apsaugos vaizdo kameru vietu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių