Klaipėdos rotušės remontas – pagal planą

Nuo kovo vidurio startavę istorinio Klaipėdos pastato – miesto rotušės – atnaujinimo darbai įsibėgėjo. Jau pradėtas ir kapitalinis stogo remontas, truksiantis iki rudens.

Klaipėdos rotušė – istorinis miesto pastatas, kuriame vykstant Napoleono karams laikinai 1807–1808 m. gyveno Prūsijos karalius Friedrichas Wilhelmas III su karaliene Luize.

Tai klasicistinio stiliaus namas, statytas XVIII a. pabaigoje – XIX a. pradžioje, priklausęs danų konsului, vėliau – jo giminaičiui.

1846 m. miesto magistras nupirko šį pastatą, kuris tapo Klaipėdos rotuše.

Pastatas XIX a. antroje pusėje buvo rekonstruotas ir perstatytas neorenesanso stiliumi, namo fasadai papuošti heraldika, lipdiniais.

„Dabar vyksta stogo remonto darbai, norime pakeisti ir kondicionavimo sistemą, kad darbuotojams pagerintume darbo sąlygas. Planuojame tuos darbus pabaigti laiku, kaip ir buvo numatyta, per pusę metų“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas.

Šiuo metu pastate yra įsikūrę Nacionalinės žemės tarnybos, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos padaliniai, Klaipėdos regiono plėtros taryba, Vyriausybės atstovų įstaiga, Klaipėdos kontrolės ir audito tarnyba, kai kurie savivaldybės administracijos skyriai – Vidaus audito skyrius, čia dirba Viešųjų pirkimų skyriaus specialistai, Kontrolės ir audito tarnyba, jaunimo bendruomenės atstovai.

Dalį patalpų rotušėje savivaldybė perėmė iš Nacionalinės žemės tarnybos, kai šios institucijos kai kurios funkcijos buvo perduotos savivaldybei.

Sutartis dėl rotušės stogo kapitalinio remonto buvo pasirašyta su bendrove „Nanska“. Darbų vertė – 349 tūkst. eurų.

„Manome, kad tų pinigų užteks, nes poreikio papildomiems darbams nebuvo. Kol kas jokių indikacijų neturime, kad kažkas vyktų ne pagal planą“, – pabrėžė A. Žukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių