Nidoje renkasi pasaulio lietuvių bendruomenių lyderiai

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Nidoje prasidėjo kasmetinis Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) suvažiavimas.

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio vyksta tradicinis PLB ir Pasaulio lietuvių jaunimo organizacijos lyderių susitikimas. Šiais metais atvyko 70 dalyvių iš 27 pasaulio valstybių.

Pasak Neringos savivaldybės administracijos vyr. specialistės Sandros Vaišvilaitės, šių metų renginys skirtas pasaulio lietuvių metams ir Lietuvių Chartos 50-osioms metinėms paminėti.

Suvažiavimo dalyviai diskutuos apie diasporos politikos formavimą. Šis klausimas tapo aktualus po šių metų prezidento rinkimų ir referendumo dėl pilietybės išsaugojimo, kurie sulaukė beprecedenčio užsienyje gyvenančių lietuvių aktyvumo.

Per keturias dienas bus pristatomi projektai ir renginiai pasaulio lietuvių metams paminėti, ieškoma būdų ryšiams tarp skirtingų pasaulio lietuvių bendruomenių stiprinti ir glaudesniems ryšiams su Lietuvos institucijoms formuoti.

Anot pranešimo, kasmetiniai diasporos lyderių suvažiavimai yra tarpinis aktualių diskusijų formatas prieš kas trejus metus šaukiamą PLB Seimą.

PLB yra 1958 metais įsteigta didžiausia skėtinė lietuvių išeivius vienijanti organizacija, veikianti 47 šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wojcak

Wojcak portretas
Nidden - Memelio krashto miestelis...

...

... portretas
Ir tie it kormoranai į Nidą...

Dorothy Richard

Dorothy Richard portretas
Šiuo metu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galetu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau. apsilaNkykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­orkLinks3.Com
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių