Oro tarša uostamiestyje sumažėjo

Nors pastaruoju metu pajūryje vyrauja šalti ir sausi orai, Klaipėdoje oro tarša neviršija normų. Bent jau tokia situacija stebima pastarosiomis dienomis.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro (VSC) duomenimis, vakar antroje dienos pusėje uostamiesčio Šilutės plente kietųjų dalelių koncentracija ore siekė 43,6, o Bangų gatvėje – 52 µg/kub. m (ribinė vertė – 50 µg/kub. m).

VSC Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vyriausiojo specialisto Rimanto Giedraičio teigimu, dar vakar 10 val. ryto Šilutės plente užfiksuotas pikas – tuomet kietųjų dalelių koncentracija buvo beveik dvigubai didesnė nei norma, tačiau vėliau tarša sparčiai ėmė mažti.

Specialistas nesiryžo prognozuoti, ar tokios tendencijos išsilaikys ir artimiausiomis dienomis, nes sinoptikai ir toliau žada šaltus, giedrus orus. Esą daug kas priklausys nuo vėjo krypties.

Jei vyraus nepalankios sąlygos teršalams sklaidytis, specialisto teigimu, kietųjų dalelių koncentracija ore neišvengiamai didės.

Bet kokiu atveju VSC atstovas šiuo metu patarė vengti judrių gatvių ir pasivaikščiojimams rinktis nuošalesnes vietas – parkus, pajūrį. Padidėjus oro taršai apskritai rekomenduojama mažiau laiko praleisti lauke.


Šiame straipsnyje: oro taršaKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Apie kokias dar vėjo kryptis čia paisote? Miestas yra visiškai nevalomas. Jau seniai nutirpo sniegas, tačiau palikto po žiemos smėlio taip niekas ir nevalo, jau nekalbant apie šaligatvius ir kitas teritorijas. Žiema ir taip buvo dėkinga kelininkams, bet ir tai nieko nedaroma. Negi sunku pravažiuoti valomosioms mašinoms? O prie Maximos žvejybos uosto rajone tai iš vis baisu. Teritorija nuo maximos iki kulinarijos kinrožė ir devyniaukščio nevalyta tur būt jau keli metai. Šiukšlių ir lapų kalnai. Kas atsakingas už šią teritoriją - pasijudinkite, nes ramybės tikrai neduosime už tokią betvarkę???

klaipediete2

klaipediete2 portretas
kada mieste bus uzdrausta kurenti senus baldus,langu remus ypac baisi situacija prie vaiku darzeliu

AS

AS portretas
popidziu isrinko
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių