Pareigūnai įspėja apie pavojingas gatves Klaipėdoje

18 – tiek avaringų gatvių, jų ruožų šiandien yra uostamiestyje. Atlikdami mieste įvykusių eismo įvykių analizę, pareigūnai sudaro vadinamųjų juodųjų kelių sąrašą. Sąraše žymimos gatvės, kurių ruožai eismo dalyviams yra pavojingiausi. Dažniausiai įvykiai avaringose gatvėse nutinka dėl tų pačių priežasčių.

Nuo praėjusių metų vidurvasario iki šių metų birželio galo uostamiestyje užfiksuota beveik 1,6 tūkst. eismo įvykių. Iš jų – 136 įskaitiniai, per kuriuos sužeista per 150 žmonių, žuvo trys.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistės Astos Kažukauskienės, pareigūnai tiria eismo įvykių aplinkybes ir nustato, kurie gatvių ruožai iš tiesų yra pavojingi.

VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnų duomenimis, statistika rodo, kad pasikartojančių eismo įvykių, kurių metu nukentėjo žmonės, daugiausia buvo Taikos pr., Kretingos g., Baltijos pr., Smiltelės g., Šilutės pl., Liepų g., Liepojos g., Herkaus Manto g., Vilniaus pl., Tilžės g., P. Lideikio g., Minijos g., Birutės g., Pajūrio g., Vingio g., Gedminų g., Pamario g., Sausio 15-osios gatvėse.

Kaip teigė A. Kažukauskienė, analizuojant eismo įvykių aplinkybes nustatytos kelios priežastys, dėl kurių įvyko daugiausia nelaimingų atsitikimų.

„Dažniausiai eismo įvykiai įvykdavo dėl pėsčiųjų pareigų nevykdymo, kai kliudomas pėstysis. Pėsčiųjų perėjoje per metus registruotas 21 tokio pobūdžio eismo įvykis. Nemažai nelaimių įvyko ir vairuotojams nepasirinkus saugaus greičio“, – kalbėjo vyriausioji specialistė.

Šią vasarą, pareigūnų duomenimis, uostamiestyje užregistruoti 25 įskaitiniai eismo įvykiai, jų metu sužeisti 25 asmenys.

A. Kažukauskienė užsiminė, jog šią vasarą gaunama ir pavienių pranešimų dėl motociklų ir automobilių skleidžiamo triukšmo centrinėje ir šiaurinėje uostamiesčio dalyse, pavyzdžiui, Herkaus Manto, Galinio pylimo gatvėse ir Šiaurės prospekte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Įvykiai avaringose gatvėse nutinka dėl vienos priežasties - blogo eismo organizavimo. Blogas eismo organizavimas yra dėl atsakingų asmenų nekompetencijos. Klaipėdos gatvės siaubingos. Norint čia saugiai važinėti, praktiškai kiekvieną gatvę ar sankryžą reikia mokėti mintinai. Logikos, ir galimybės važiuoti intuityviai nulis.

Jau nervina

Jau nervina portretas
Tas nesamoningas pasakymas :nepasirinko saugaus greicio. Tai ponai policininkai paaiskinkite koks yra saugus greitis vaziuojant mieste, uzmiestyje, automagistrale?? Jei zmogus vaziavo apledejusiu keliu 40km/h ir atsitrenke i kita automobili, tai vel sakysite nepasirinko saugaus greicio????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių