Šildymo sezonui beveik pasiruošta

Uostamiestyje šildymo sezonas turėtų prasidėti be nemalonių staigmenų. Iki rugsėjo pabaigos numatyta baigti trasų rekonstrukcijas, paruošti šilumos punktus.

Šildyti jau galėtų pradėti

Bendrovės "Klaipėdos energija" Technikos direktorius Vilius Buinevičius pasakojo, jog pasiruošimas šildymo sezonui šiemet vyksta įprasta tvarka. Paprastai šis procesas prasideda dar pavasarį.

Gegužę ir birželį uostamiestyje buvo atlikti šilumos trasų hidrauliniai bandymai, išaiškintos silpnosios tinklų vietos. Anot V.Buinevičiaus, šiemet jų buvo daugiau nei pernai, tačiau visi defektai jau pašalinti.

Bendrovė "Klaipėdos energija" renovuoja dalį šilumos trasų. Iš viso šiemet planuojama pakeisti apie 3 km senų ir įrengti 1,2 km naujų šilumos trasų. Darbus planuojama užbaigti iki rugsėjo galo.

Remontavo katilą ir kaminus

V.Buinevičius užtikrino, jog šilumos šaltiniai jau yra visiškai paruošti šildymo sezonui: "Šildyti pradėti galėtume, kad ir šiandien po pietų".

Šiemet "Klaipėdos energija" kapitališkai suremontavo garo katilą, sutvarkė elektrinės kamino pažeistas vietas, baigiamas remontuoti Lypkių kaminas, profilaktiškai remontuotos garo turbinos ir kita.

Anot V.Buinevičiaus, yra prikauptas ir reikiamas kiekis mazuto. Dėl dujų tiekimo taip pat problemų neturėtų kilti. Sutartys su tiekėjais sudarytos iki metų pabaigos, o vėliau jos bus atnaujintos.

Direktorius pabrėžė, jog Klaipėda – vienintelis miestas, kuris surenka perteklinę šilumą iš kitų bendrovių.

Šildymo sezonui po truputį ruošiasi ir šilumos mazgai. Jų mieste iš viso yra 2 243. Visi šilumos mazgai sezonui turi būti paruošti iki rugsėjo 25 d.

Mokyklos atsilieka

Šiuo metu šilumos parengties aktų, kurie parodo, kad objektas visiškai paruoštas šildymo sezonui, yra išduota 492. Tai sudaro 22 proc. Hidrauliškai vidinės namų sistemos išbandytos 64 proc. – 1429 pastatų.

V.Buinevičiaus teigimu, geriausiai šildymo sezonui ruošiami daugiabučiai namai, kuriuos administruoja namų valdos. Juose hidrauliškai išbandyta 91 proc. šilumos mazgų, pasirašyti 39 proc. aktų.

Neblogai ruošiami ir bendrijoms priklausantys šilumos ūkiai. Hidrauliškai išbandyta 53 proc. šilumos mazgų, pastato šilumos mazgų aktų pasirašyta 17 proc.

Prasčiausiai šildymo sezonui ruošiamos aukštosios ir aukštesniosios mokyklos.

Paprastai šildymo sezonas uostamiestyje pradedamas spalio viduryje ar pabaigoje. Pernai jo pradžia paskelbta spalio 8 d.


Šiame straipsnyje: Klaipėdašildymo sezonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

martinni

martinni portretas
na ka ruoskimes uzpakalius nusvilti sezonas pasiruostas kainos sukeltos;)

jo

jo  portretas
..jie ir laukia kaip vanagai, kad greičiau įjungtų šidymą, tada laikykitės tautiečiai, pasipils tokios sąskaitos kad paskutines kelnes numaus...tie grobuonys, o Savivaldybė palaimino šia afiorą (juk kažkam gerai nubyra), ir niekur tie varšai nedings-mokės, jei ne-tai anstoliais užpjudis kaip šunimis , atsijungti neleidžia....reiks virvę nusipirkti..
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių