Teismui pateiktas ieškinys dėl nepagrįstai išmokėtų 21 tūkst. eurų Ž. Kurlianskui

Tauragės apylinkės teismui pateiktas civilinis ieškinys dėl daugiau negu 21 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariui Žygimantui Kurlianskui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą, pranešė prokuratūra.

Kaip pranešė prokuratūra, Ž. Kurlianskas, 2019-2023 metais būdamas Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys, gaudavo su šiomis pareigomis susijusių išlaidų kompensavimą iš savivaldybės biudžeto.

Remiantis gautais dokumentais, jis teikė savo išlaidų, susijusių su jo, kaip tarybos nario veikla, kuro įsigijimo, automobilių remonto, kompiuterinės technikos nuomos, telefoninių pokalbių ir interneto paslaugų dokumentus.

Anot teisėsaugos, iš buvusio tarybos nario pateiktų dokumentų matyti, kad tam tikrais laikotarpiais degalai buvo pilami kelis kartus per dieną, tarp kai kurių degalų pylimų trumpas laiko tarpas, bet pilti dideli degalų kiekiai.

Nustatyta, kad degalai buvo pilami tuo metu, kai Ž. Kurlianskas dalyvavo tarybos posėdžiuose ar jo nedarbingumo laikotarpiu.

Tyrimo metu gauta duomenų, kad Ž. Kurlianskas kadencijos laikotarpiu pateikė sąskaitą-faktūrą už kitam asmeniui priklausančio automobilio remontą.

Prokuratūros vertinimu, kitiems asmenims priklausančio turto remontavimas savivaldybės lėšomis prieštarauja sąžiningumo, teisingumo principams, todėl kompensuotos išlaidos grąžintinos savivaldybės nuosavybėn.

Būdamas tarybos nariu, Ž. Kurlianskas savivaldybei teikė ir sąskaitas už kompiuterio nuomą

„Būdamas tarybos nariu, Ž. Kurlianskas savivaldybei teikė ir sąskaitas už kompiuterio nuomą, kuris, pasibaigus nuomos terminui, tapo jo asmenine nuosavybe. Tyrimo metu nustatyta, jog teisės aktai nenumato galimybės kompensuoti tokio pobūdžio išlaidas, t.y. savivaldybės lėšomis įsigyti asmeninėn nuosavybėn kompiuterinę įrangą“, – teigiama prokuratūra pranešime spaudai.

Teisės aktuose numatyta, kad tarybos narys turi teisę gauti kompensaciją už išlaidos telefoniniams pokalbiams bei interneto paslaugoms, pateikęs šias išlaidas patvirtinančius dokumentus.

Anot prokuratūros, Ž. Kurlianskas, teikdamas sąskaitas faktūras, nepateikdavo jų apmokėjimą patvirtinančių dokumentų, o iš sąskaitų faktūrų matyti, kad tarybos narys būdavo įsiskolinęs už suteiktas paslaugas, nors savivaldybės administracija išmokėdavo išlaidų kompensaciją.

Net ir gavęs kompensaciją, įsiskolinimo sumą Ž. Kurlianskas, anot teisėsaugos, dažnai vėl pateikdavo kaip naujai turėtas išlaidas ir vėl gaudavo kompensaciją.

Prokuratūra nurodo, kad tyrimo metu nustatyti šie bei kiti duomenys leidžia daryti pagrįstą išvadą, kad remdamasi tokiais dokumentais Šilutės rajono savivaldybė minėtas kompensacijas Ž. Kurlianskui išmokėjo nepagrįstai, todėl prokuratūra siekia nepagrįstai išmokėtą 21 420 eurų sumą grąžinti į savivaldybės biudžetą.

Šis Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorų civilinis ieškinys yra keturioliktas, pateiktas Tauragės apylinkės teismui.

Prokurorai jau kreipėsi į teismą dėl 2019-2023 m. kadencijos laikotarpiu minėtos savivaldybės narių: Lilijanos Lekavičienės, Algirdo Gečo, Zigmanto Merliūno, Genovaitės Kimbrienės, Arūno Jagmino, Stepono Kazlausko, Sandros Tamašauskienės, Daivos Žebelienės, Antano Martinkaus, Vlado Kainovaičio, Ričardo Stonkaus, Edvardo Jurjono ir Arūno Kurliansko nepagrįsto praturtėjimo.

Viešąjį interesą ginantys Generalinės prokuratūros prokurorai pateikė teismui ieškinių daugiau negu 228 tūkst. eurų sumai, kuri turėtų būti grąžinta į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą.

ELTA primena, kad visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo daugybė savivaldybių politikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ir vel zydelis apsidirbo,

. klaida

. klaida portretas
kitas KURLIANSKAS pagarsejo tuo, kad dave "paskola" batu dezuteje Gentvilo "krikstasuniui" ir " "Liberalu partijos ateiciai".

.

. portretas
garsi Kurliansku pavarde-vienas is savivaldybes desimtis tukstanciu eme, kita is vyriausybes gavo milijonus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių